Cafébrand in Lede vermoedelijk aangestoken

Het vuur ontstond in een aanpalende veranda van het café en werd vermoedelijk aangestoken, blijkt uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige. Foto: de straat Smetlededorp in Lede.
Google Street View Het vuur ontstond in een aanpalende veranda van het café en werd vermoedelijk aangestoken, blijkt uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige. Foto: de straat Smetlededorp in Lede.
In het Oost-Vlaamse Lede onderzoeken de lokale politie en het parket de brand in een café van afgelopen nacht. De brand werd vermoedelijk aangestoken, meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De brand brak rond 02.30 uur uit in een café in de straat Smetlededorp in Lede. Het vuur ontstond in een aanpalende veranda van het café. Een buurtbewoner verwittigde de brandweer en de eigenaar van het pand. De stoffelijke schade is aanzienlijk, zegt het parket, dat een branddeskundige aanstelde. Uit de eerste vaststellingen van de expert blijkt dat er vermoedelijk sprake is brandstichting.