Café-uitbaatster opgepakt voor brandstichting in eigen zaak

De uitbaatster van café Millenium in Zaventem is door de politie opgepakt omdat ze donderdagochtend brand zou hebben gesticht in haar eigen zaak. Dat meldt het Brusselse parket. Het café liep zware rookschade op, maar er vielen geen gewonden. Het parket vraagt de aanhouding van de uitbaatster.

De brand in het café op de hoek van de Watertorenlaan en de Onderwijsstraat brak donderdagochtend rond 06.00 uur uit. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat het café zware rookschade opliep. De uitbaatster, haar echtgenoot en hun kind, die boven het café wonen, bleven wel ongedeerd.
 
Het Brusselse parket liet de brand onderzoeken door een deskundige en die stelde vast dat het vuur was aangestoken. Daarop werden de uitbaatster en haar man ondervraagd en de vrouw bekende dat zij de brand had gesticht.
 
Waarom ze dat deed, is nog niet duidelijk. Het parket heeft haar aanhouding gevraagd en beschuldigt haar van brandstichting in een bewoond pand. Ze moet zaterdagnamiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen.
 
Mogelijk vordert het parket ook een jeugdrechter voor het minderjarige kind van het koppel. Er zou sprake zijn van een problematische opvoedingssituatie. (belga/edp)