Cadeau met Moederdag? Helft mama's wil er geen

Getty
Ruim de helft van de moeders verkiest een gezinsmoment boven een cadeau voor Moederdag. Dat blijkt uit een onderzoek dat iVOX in opdracht van SOS Kinderdorpen uitvoerde. Daarom roept de ngo op om het bedrag voor een moederdagcadeau, gemiddeld 34 euro, te investeren in het goede doel.

Zondag is het Moederdag, maar de klassieke cadeaus, juwelen of bloemen vinden veel mama's niet essentieel. 54 procent van de moeders gaat liever wandelen of picknicken met het hele gezin.

Symbolisch geschenk

Vooral mama's tussen 35 en 54 hechten weinig belang aan materiële geschenken. Dat verbaast pedagoog Hans Van Crombrugge niet. “Moeders krijgen graag erkenning via emotionele of symbolische geschenken, omdat die voor hen een sterkere bevestiging zijn van de relatie met hun kinderen”, zegt hij.

Liefdevolle zorg

SOS Kinderdorpen roept daarom op om het bedrag dat normaal in Moederdag geïnvesteerd wordt, te schenken aan kinderen die niet bij hun ouders opgroeien. “Wereldwijd groeit één op de tien kinderen op zonder de liefdevolle zorg van een mama of papa. Iedereen die geld schenkt aan ons doel, helpt mee een gezonde omgeving te creëren voor deze kinderen”, klinkt het bij de ngo.

Webshop

SOS Kinderdorpen heeft ook een webshop gelanceerd waarop je een warm moment, bijvoorbeeld een avond gezelschapsspelletjes spelen, kan kopen in plaats van een fysiek cadeau.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jessica jacobs

  34 euro gemiddeld?? Ja mss als ge een partner hebt... Ik krijg al jaren een tekening of knutselwerk of gewoon niks. En das ook goed.

 • chris moerman

  ik geloof niet in die 'goede doelen'.

 • Jan Van Overveldt

  SOS Kinderdorpen gaat het eens zeggen. "IK" beslis zelf wat ik al of niet koop en in Antwerpen valt moederdag in augustus, dus...Ik koop nog steeds geschenkjes voor de moeder. Laat die wel door de kinderen afgeven en ik krijg steeds op vaderdag geschenkjes...

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  En in welke helft zit ze dan