Buurtbewoners school vermiste Jana moeten tuinen doorzoeken

UNKNOWN

De grootschalige zoekactie naar de 17-jarige Jana Fierens uit Mechelen is voorlopig gestaakt. Mogelijk wordt ze woensdagochtend hervat. Intussen deed het hoofd van de Cel Vermiste Personen op vtm een oproep aan de buurtbewoners van de school aan de Stuivenbergbaan waaruit het meisje maandagochtend verdween. Zij moeten hun tuinen en opbergruimtes controleren om te kijken of Jana er zich heeft verschanst.

Geen enkele mogelijkheid uitsluiten

Omdat men nog steeds volledig in het duister tast rond de verdwijning van het mentaal gehandicapte meisje, wil de politie geen enkele mogelijkheid uitsluiten. "We vragen aan buurtbewoners om hun tuinen, tuinhuizen en bergingen na te kijken. Mogelijk heeft het meisje er zich verschanst of zichzelf opgesloten", herhaalde Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, zijn oproep aan het persagentschap Belga.

"Fierens staat nu ook internationaal geseind, omdat ook niet kan worden uitgesloten dat ze een trein heeft genomen of heeft gelift", aldus Remue nog. "Child Focus heeft dinsdag bovendien nog honderden affiches verspreid in de ruime regio van Mechelen".

De grootschalige zoekactie is intussen wel gestaakt. De hele dag zochten de lokale en federale politie en de brandweer op de grond en vanuit de lucht naar het verdwenen meisje. Woensdagochtend wordt de actie mogelijk voortgezet. Binnenkomende tips worden wel gewoon verder behandeld.

Wie het meisje gezien heeft of weet waar ze verblijft, dient contact op te nemen met de politie of met Child Focus, ook anoniem, op het nummer 116 000. Mogelijk heeft ze, gezien haar gezondheidstoestand, dringend medische verzorging nodig. (belga/mvdb)