Buurt in Zwevegem leeft in angst nadat op één dag drie honden vergiftigd werden

Ann Naert (54) met haar dochter Layka Coopman (16) en de Amerikaanse naakthond Mories. Links de hond Noah die werd vergiftigd, maar het gelukkig overleefde. Een 12-jaar oude Jack Russel had minder geluk.
Alexander Haezebrouck Ann Naert (54) met haar dochter Layka Coopman (16) en de Amerikaanse naakthond Mories. Links de hond Noah die werd vergiftigd, maar het gelukkig overleefde. Een 12-jaar oude Jack Russel had minder geluk.
In de Otegemstraat in Zwevegem leven de buurtbewoners met honden in schrik nadat maar liefst drie honden op dezelfde dag vergiftigd werden. Een 12-jaar oude Jack Russel overleefde het niet. "Ik ga camera’s hangen en heb een poortje geïnstalleerd zodat mijn hondje niet meer in de volledige tuin kan", vertelt Ann Naert (54).

"We zijn allemaal erg geschrokken door wat er op korte tijd met onze dierbare huisdieren gebeurd is”, vertelt Ann Naert uit de Otegemstraat. Vorige week dinsdag raakten drie honden die op geen 100 meter van elkaar wonen vergiftigd. "Twee daarvan werden afgevoerd naar de dierenkliniek in Oudenburg nadat de dierenarts vaststelde dat ze vergiftigd waren. Seppe, een 12-jaar oude Jack Russel stierf diezelfde avond. Hij had al een tumor, maar die is door het gif geklakt. Zijn baasjes zijn kapot van verdriet omdat ze hun dierbaar huisdier op zo’n laffe manier hebben moeten afgeven."
Twee andere honden dezelfde symptomen. "Yoda, een jonge Border Collie, moest tot twee keer toe worden gereanimeerd met elektroshocks en lag vier dagen aan een infuus in de dierenkliniek in Oudenburg. De jachthond Noah was twee dagen in schok. Die twee honden hebben het nipt overleefd maar zijn nog heel zwak."

Het ergste is nu de achterdocht die je hebt naar verschillende mensen toe

Ann Naert (54)

Uit bloedonderzoek blijkt dat de honden allemaal vergiftigd werden met een gif dat vroeger door jagers werd gebruikt. "Iemand moet doelbewust het gif over de haag in de tuinen hebben gegooid. Ja, onze honden blaffen wel eens, en dan antwoorden ze naar elkaar. Het zijn net de honden die het meeste blaffen die vergiftigd werden. Dat zo’n gif voorkomt bij drie van onze huisdieren zo dicht op elkaar, is té toevallig. Volgens ons is dit doelbewust gebeurd.

Ook de jachthond Noah werd vergiftigd, maar is intussen aan de beterhand.
Alexander Haezebrouck Ook de jachthond Noah werd vergiftigd, maar is intussen aan de beterhand.

Camera’s en hek installeren

"Iedereen is bang dat het ook zijn hond zal overkomen", vertelt Ann. "We laten Mories, onze Amerikaanse naakthond van zeven maanden oud, geen seconde meer alleen. Ik heb ook camera’s besteld die ik ga installeren in de tuin. Zodat als iemand iets over de haag gooit, ik tenminste weet wie die lafaard is. Ook een andere buurvrouw gaat camera’s installeren. En we hebben een hek geïnstalleerd in de tuin, zodat Mories niet meer tot aan het einde van de tuin kan. We voelen ons niet meer veilig in ons eigen huis. Ik snap niet hoe iemand zo harteloos kan zijn. Het ergste is nu de achterdocht die je hebt naar verschillende mensen toe. Ik hoop echt dat de dader er mee stopt, er zijn genoeg slachtoffers gevallen.” 

De baasjes van de getroffen huisdieren dienden een klacht in bij de politie. Zij onderzoeken de zaak. "Al heeft de politie laten weten dat ze allicht ook niet zo heel veel zullen kunnen doen", besluit Ann.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vicky vandevoorde

  typisch België heb daar just een artikel gelezen van in America iemand die zijn hond levend heeft begraven hij is opgepakt in de cel gezeten 1000euro borg moeten betalen en moet nu voor de rechter verschijnen maar hier in België kunnen ze tegen zulke gasten niks doen pfff

 • Carine Masure

  Hallo , ik leef met jullie mee , de gruwel van u leven ... is al bijna 5 weken en nog steeds ongerust !!!! hier werden er drie gifballen gegooid voor onze 3 windhonden .... wij wonen te Rollegem , Wilt u contact met mij opnemen AUB via FB Carine Masure

 • Josepha Van Vlaanderen

  Alvorens gif te strooien misschien toch eens eerst met de baasjes spreken en vragen of ze eventueel geblaf kunnen vermijden. Sommige mensen zijn door en door slecht!

 • Willy Hillewaere

  ik keur dit zeker niet goed ,maar niets is vervelender dan een hond die de hele dag aan het blaffen is voor niets ,omdat de baasjes gaan werken zijn en zich alleen voelt ,blaft uit verveling ,waarom een hond als je heel de dag weg bent ,daar heb je niets aan ,een hond is een gezelschaps dier toch .

 • jammy cappon

  Is niet de eerste keer dat dit in zwevegem gebeurt, enkele jaren terug nog in mortagnebos. Momenteel geen prioriteit voor politie, t was kermis in zwevegem