Busverkeer in Vlaams-Brabant ondervindt hinder door staking bij De Lijn

In de provincie Vlaams-Brabant is het busverkeer deze voormiddag verstoord, omdat er een staking is uitgebroken in een aantal stelplaatsen van De Lijn. Dat heeft de openbaarvervoermaatschappij meegedeeld.

Volgens De Lijn werd het werk neergelegd uit onvrede met het afgesproken dienstregelingsregime voor vrijdag. De impact is vooral voelbaar in de regio rond Asse en Dilbeek en rond Tielt en Tienen. Maar ook op andere plaatsen in de provincie is er hinder mogelijk.

Tien tot twintig procent van de bussen in de provincie is vrijdagochtend niet uitgereden. Na de shiftwissel is de hinder na de middag iets toegenomen: ongeveer een kwart van de ritten is niet uitgereden, meldt De Lijn. De impact is nog steeds het grootst in de regio rond Asse en Dilbeek en rond Tielt-Winge en Tienen. De hinder voor de reiziger zal de rest van de dag blijven duren. De Lijn verwacht dat de situatie zaterdag genormaliseerd zal zijn.

De vervoersmaatschappij raadt de reizigers in de regio aan om de website van De Lijn te raadplegen voor meer duidelijkheid over de impact van de staking. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kim pasteleurs

  In België heeft elk gezin minstens 1 auto nodig. Wij gaan nooit een milieuvriendelijk land worden aangezien het openbaar vervoer hier zo verschrikkelijk slecht geregeld is. Dat hier nog eens constant vertragingen en stakingen bijkomen zorgt er gewoon voor dat praktisch elke meerderjarige Belg al lang een alternatief heeft gevonden. Openbaar is dan ook nog eens veel te duur ... zeker voor de slechte service die je krijgt. Goed bezig België.

 • Sonia Robyns

  Ja dat zijn we helaas gewoon, ofwel staking en anders zijn ze niet op hun uur of rijden gewoonweg niet ! Beste voorbeeld de 171 Halle Brussel. Hopelijk komt er een andere maatschappij bij !!!

 • robrecht Peeters

  zou men niet beter beginnen te zeggen wanneer De Lijn in Vlaams-Brabant eigenlijk uitrijdt. Dit belooft voor de nieuwe buslijn Heizel Brussels Airport Weyts' troetelkind zonder te spreken van de nieuwe tramlijn langs de A12.

 • pol van de velde

  De regeringsvormingen zijn bezig en de rode brigade begint reeds met het onder druk zetten van de politieke tegenstanders.

 • marc castermans

  Deze bussen rijden steeds minder en minder door de herhaalde stakingen. Mensen zoeken stilaan een andere blijvende oplossing voor hun vervoersproblemen. In het Pajottenland weet je nooit of er een bus zal langskomen, zodus ....