Buschauffeurs De Lijn staken vooral in Vlaams-Brabant, in mindere mate ook in Oost-Vlaanderen

BELGA
Bij De Lijn vinden vandaag opnieuw stakingsacties plaats in Vlaams-Brabant, en in mindere mate ook in Oost-Vlaanderen. Dat is bij de vervoermaatschappij vernomen. In Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen verloopt het bus- en tramverkeer vanochtend wél normaal. De Lijn verwijst reizigers door naar de website verstoring.delijn.be, waar ze informatie over hun lijnen kunnen opzoeken.

In Vlaams-Brabant is vanochtend ongeveer 20 procent van de chauffeurs niet uitgereden. De hinder is het grootst in de Vlaamse rand rond Brussel. Ook is er een minder uitgesproken impact op de dienstverlening in het Leuvense.

In Oost-Vlaanderen rijden alle lijnen. Wel kunnen hier en daar ritten uitvallen omdat enkele chauffeurs nog staken, aldus De Lijn. Een cijfer is er nog niet, maar het gaat wel om minder chauffeurs die staken dan in Vlaams-Brabant.

Gisteren was er in heel Vlaanderen bij De Lijn een stakingsactie van ACOD. De actie vloeide voort uit de acties in Vlaams-Brabant, waar de vakbond samen met de liberale ACLVB al negen dagen het werk neerlegt. Die actie in Vlaams-Brabant gaat vandaag een tiende dag in, nadat onderhandelingen gisteren niets opgeleverd hadden, zo raakte eerder al bekend.

Deze voormiddag is er opnieuw overleg gepland tussen de directie en de vakbonden. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroen Van Vosse

  Richt uw woede op de politiek die al jaren bewust het openbaar vervoer kapot maken, met als enige reden om er zoveel mogelijk klachten en frustratie bij de reiziger te creëren zodat er draagvlak komt voor privatisering. De reiziger en personeel van de lijn worden daar de dupe van.. Privatisering betekend aanbod op drukke trajecten, dus weekenden in het buitengebied geen bussen meer(zoals in Nederland) veel duurdere tickets en abonnementen omdat alleen de winst dan nog telt..

 • Fred De Meulemeester

  Privatiseren = veel minder aanbod en duurdere zitplaatsen! Daar zijn reizigers nog meer mee gekloot

 • Norbert Corten

  Kan je nu eens één jaar opnoemen waarin de lijn niet gestaakt heeft ?

 • Willy Van Craen

  De socialisten moeten toch hun stakingsdagen opgebruiken zoals ze ook doen met hun verlof dagen.Ziekte percentage bij hun ?

 • remy lempa

  privatiseren dit wangedrocht