Burgers niet opgezet met politiek drama: 75 procent van HLN-lezers vindt dat onze politiek slechte beurt maakt

Premier Charles Michel (MR) en Peter De Roover (N-VA)
Photo News Premier Charles Michel (MR) en Peter De Roover (N-VA)
Het Migratiepact beheert momenteel de volledige politieke agenda. Niet alleen Tom Lenaerts is daarover verontwaardigd. Ook de burgers zijn teleurgesteld in het bestuur van ons land. Uit onze poll blijkt dat driekwart van onze lezers niet opgezet zijn met het drama in de Wetstraat.

Meer dan 100.000 mensen gaven sinds gisteren al hun mening in onderstaande poll. Uit de resultaten blijkt nu dat 75 procent van hen vindt dat de politiek momenteel een erg slechte beurt maakt.

Uit De Grote Peiling die Ipsos uitvoerde in opdracht van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL en Le Soir bij meer dan 2.500 Belgen, blijkt dat 47 procent van de Vlamingen vindt dat het dispuut over het migratiepact het vallen van de regering niet waard is. 30 procent vindt van wel. In Brussel en Wallonië zegt respectievelijk 45 en 37 procent nee. 35 procent van de ondervraagde Brusselaars en 34 procent vinden dat de regering wel mag vallen omwille van het migratiepact. De overigen hadden geen mening.

De burgers zijn boos en verontwaardigd, zegt politicoloog Carl Devos op Twitter. “Politici zouden dit dossier best meteen afsluiten en zich evenzeer over andere bezorgdheden bekommeren.”
76 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Latet

  Zeer juist 75% vind dat het niet getekend moet de worden, zorg eerst voor u eigen mensen en verlaag de belastingen tot 60% en 40 % belastingen.

 • Rik Tytgat

  Met de politiek is het als op de werkvloer, als de bazen er niet zijn blijft de zaak draaien. Ik kan mij trouwens niet voorstellen dat deze regering zou gemist worden, ze heeft de afspraak met de burger gemist.

 • gina duribreux

  hebben ze geen werk genoeg voor eigen bevolking armoede van belgen moet in eerste plaats aan bod komen vld en cd&v groen met calvo zal mogen bewijzen of wil deze heel land aan de knopen met heel de werled te willen helpen hij moet in Afrika zijn daar kan hij veel beter werk doen dan in belgie allee

 • Peter De Baets

  De regering mag gerust vallen. Economisch gezien heeft dat toch geen impact. Dat heeft België al eens bewezen tijdens de langste regeringsformatie ooit. Al de rest is bangmakerij. De negatieve gevolgen op lange termijn van Marrakesh zijn veel erger.

 • Marc Baeyens

  75 procent van HLN-lezers vindt dat onze politiek slechte beurt maakt. Dat is precies hetzelfde aantal burgers die denkt dat de regering dit pact niét moet tekenen. Michel, wake up.