Burgerplatform ontruimt Maximiliaanpark preventief ondanks verbod extreemrechtse Mars op Brussel

Transmigranten komen overdag naar het Maximiliaanpark.
SZM Transmigranten komen overdag naar het Maximiliaanpark.
Het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen probeert ervoor te zorgen dat er dit weekend geen migranten in het Maximiliaanpark blijven. Het platform vreest dat extreemrechtse betogers het park zouden opzoeken. Dat meldt Bruzz en Mehdi Kassou, de woordvoerder van het platform, bevestigt het.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) besliste vandaag dat de extreemrechtse Mars op Brussel zondat niet mag doorgaan. Eerder gaf ook de politie al een negatief advies over de komst van de betoging naar de hoofdstad. De tegenbetoging die gepland was, wordt ook verboden.

Het is toch mogelijk dat er nog betogers naar Brussel afzakken. Daarom blijft de politie paraat en zal ze gepast reageren op de aanwezige manifestanten.

En daarom ook neemt het Burgerplatform preventieve maatregelen. Zo biedt het platform locaties aan waar migranten veilig kunnen verblijven en blijft het opvangcentrum Porte d'Ulysse, dat normaal alleen 's avonds toegankelijk is, ook zondag overdag open.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny steenhaut

  Die zitten nu voorlopig terug in het Noordstation.

 • Robert Van Damme

  Ooit al eens aan gedacht om datzelfde park eens te ontruimen uit respect voor de buurtbewoners? De politiekers leven veilig een aantal kilometers verder in groene buurten. Trouwens... Zijn er daar in die residentiële wijken geen parken genoeg waar die arme transmigranten heen kunnen? Daar wonen immers genoeg politici die hen met open armen willen ontvangen!

 • Patrick De Vlaming

  Het burgerplatform... wie zijn die mensen..?? Waar halen die hun werkingsmiddelen en vooral zijn die niet medeplichtig aan mensenhandel door hun op kritieke momenten uit die parken te halen.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Straf! Nu ineens ontruimd en kunnen ze opgevangen worden. Wat is hun gezegd? Je moet uit het park want de racistische Belgen komen jullie aframmelen? Iets moet toch gezegd zijn om hen mee te krijgen.

 • Jean De Grande

  Zitten die mensensmokkelaars nog niet in de bak? Kijk eens naar Engeland. Daar weten ze hoe het moet. (Zes Britten gearresteerd voor smokkel van migranten).