Burgerplatform geeft 700 migranten onderdak “uit vrees voor geweld”

Het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen nam vandaag deel aan de tegenbetoging die vertrok aan het gebouw van ACOD. Daarvoor had het opgeroepen om zoveel mogelijk migranten onderdak aan te bieden.
BELGA Het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen nam vandaag deel aan de tegenbetoging die vertrok aan het gebouw van ACOD. Daarvoor had het opgeroepen om zoveel mogelijk migranten onderdak aan te bieden.
In de nacht van zaterdag op zondag heeft het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen onderdak geboden aan 700 migranten uit het Maximiliaanpark. 300 mensen kregen een plaats in een opvangcentrum, 400 andere bij burgers thuis.

Eerder deze week had het Burgerplatform voor de Steun aan Vluchtelingen opgeroepen om migranten dit weekend onderdak te bieden. Het platform lanceerde die oproep naar aanleiding van de ‘Mars tegen Marrakesh’ uit vrees voor extreemrechts geweld. “Er was een verborgen agenda van de extreemrechtse betogers om naar het Maximiliaanpark te gaan en het op de migranten te munten”, klonk het voor de betoging.

Door de oproep was er niemand meer in het Maximiliaanpark en het Noordstation toen de betogingen deze voormiddag startten. Ongeveer driehonderd mensen kregen afgelopen nacht onderdak in het opvangcentrum Porte D’Ulysse. Vierhonderd andere migranten vonden een tijdelijk onderkomen bij burgers.

Het Burgerplatform liep ook mee met de tegenbetoging die ook steun kreeg van onder andere studentenvereniging Comac, de Franstalige Mensenrechtenliga en ACV Jongeren - BrusselVolgens de politie van Brussel bracht die tegendemonstratie 1.000 personen op de been.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nadine Hullebusch

  ....die mensen opnemen voor 1 nacht en ze dan de volgende dag terug buiten zetten ....????

 • Frank Van den Bulck

  Dat ze dan ineens ook maar voor alle kosten opdraaien, zullen eens zien hoelang ze het volhouden !

 • piet devlieger

  Houden zo, blijven onderdak geven dan is dat probleem ook opgelost.

 • Mark Walsmann

  Ok hun keuze , laat ze dan daar heel gelukkig worden maar niet op de belastingbetaler zijn kosten Hopelijk komt alles goed

 • Michel Philippe

  Ge hebt altijd extremisten van beide kanten. Mensen die hier niets te zoeken hebben omdat ze geen recht hebben op asiel moet men daarom niet molesteren. Ze moeten terug keren van waar ze komen. Als ze niet willen uit eigen beweging moet men ze transport aanbieden.