Burgemeester Voeren boycot Bpost

De burgemeester van Voeren, Huub Broers (N-VA).
BELGA De burgemeester van Voeren, Huub Broers (N-VA).
Bpost overweegt de openingsuren van verschillende postkantoren te beperken. Een aantal burgemeesters is daarover erg ontstemd, zo meldt Het Belang van Limburg vrijdag. Huub Broers (N-VA) van Voeren is zelfs zo kwaad dat hij zijn rekening bij bpost bank gaat afsluiten, zegt hij in een reactie aan Belga. Het postbedrijf zegt dat niets beslist is.

Bpost bevestigt dat er bekeken wordt hoe de openingsuren "geoptimaliseerd kunnen worden in functie van het aantal bezoekers", zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. "We doen dat binnen de bepalingen van het beheersakkoord. Bovendien is er nog geen enkel beslissing genomen. De gesprekken met de sociale partners gaan nu van start en daarna zullen er infomomenten plaatsvinden met de gemeenten."

Verschillende Limburgse burgemeesters lieten al hun ongenoegen blijken en willen bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld) ondervragen over de kwestie. Broers geeft zelfs een communautaire draai aan de discussie: "Bij bpost zegt men laconiek dat we maar naar Aubel of Wezet moeten gaan, in Wallonië. Dat er Nederlandstaligen zijn die dit niet wensen, blijken spijkers op laag water te zijn", aldus de burgemeester van de faciliteitengemeente.

Concreet zou het postkantoor in Voeren vijf halve dagen minder open zijn per week, vernam Broers. Voor hem een reden om zijn rekening bij bpost bank te sluiten. "Ik ben heel kwaad. Als het niet verandert, raad ik alle Voerenaars met een rekening bij bpost aan om die te sluiten en over te stappen naar een bank naar keuze", schrijft de burgemeester op zijn Facebook-pagina.