Burgemeester van Waterloo Kubla vrij onder voorwaarden

BELGA
De voormalige Waalse minister en burgemeester van Waterloo Serge Kubla, die dinsdag werd aangehouden op verdenking van "corruptie van een persoon met een publieke functie in een ander land", is door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket. Kubla heeft de gevangenis van Sint-Gillis vandaag omstreeks 16.15 uur verlaten.

"Deze vrijlating gaat gepaard met de voorwaarde dat hij niet in contact treedt met andere personen die bij zijn dossier betrokken zijn", aldus het parket. De onderzoeksrechter bevestigt dat Kubla goed meewerkt aan het onderzoek.

Serge Kubla legde geen verklaringen af. "Mijn cliënt kan alleen maar opgelucht zijn, hij is zwaar op de proef gesteld", zo zei zijn advocaat Denis Bosquet. De advocaat had officieel nog geen kennis van de voorwaarden van de vrijlating maar het parket had eerder al laten weten dat Kubla niet in contact mag treden met andere personen die bij zijn dossier betrokken zijn.

Zonder te willen vooruitlopen op de grond van de zaak, vroeg Bosquet zich luidop af of de voorlopige hechtenis van zijn cliënt echt nodig was. "De voorlopige hechtenis moet een uitzondering vormen, in het geval dat de openbare veiligheid in het gedrang komt. In dit geval heb ik daar mijn twijfels bij".

De voormalige Waalse minister en burgemeester van Waterloo Serge Kubla werd dinsdag aangehouden op verdenking van "corruptie van een persoon met een publieke functie in een ander land".