Burgemeester van Molenbeek wil klacht indienen tegen journaliste van Fox News

Photo News
De burgemeester van Molenbeek, Françoise Schepmans, zal morgen op de gemeenteraad vragen om klacht in te dienen tegen de Engelse journaliste en columniste Katie Hopkins van de televisiezender Fox News. Volgens Schepmans heeft Hopkins zich schuldig gemaakt aan laster tegenover haar gemeente. Dat schrijven La Dernière Heure en de kranten van SudPresse vandaag.

Volgens Schepmans bestempelt Hopkins Molenbeek steevast als "jihad-hoofdstad van Europa". In een reportage verwijt Hopkins de burgemeester van Molenbeek ook dat ze niets zou gedaan hebben om de aanslagen te vermijden.

Dinsdagavond verspreidde Hopkins ook een omstreden tweet over de loodsbrand in Koekelberg. Ze sprak daarbij van een explosie in plaats van een loodsbrand en van Molenbeek in plaats van Koekelberg. Bovendien legde ze een verband met de start van de ramadan. "Molenbeek. What on earth could cause an explosion like that in de Jihadi Capital of Europe at the start of Ramadan? *coughs*", tweette ze.

Die tweet lokte heel wat reactie en controverse uit. Ook burgemeester Schepmans noemt die uitspraak "buitengewoon ernstig". "Het is onvergeeflijk. Met haar uitspraken wil ze Molenbeek beschadigen. Ze valt alle inwoners aan en dat kunnen we niet laten gebeuren".
117 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dirk Vaeremans

  Als dat al laster is, dan mag Trumpteam, enkele honderden klachten indienen tegen linkse pers. Links mag blijkbaar steeds wat meer.

 • Christophe Vandepoel

  Neenee Schepmans, wat onvergeeflijk is is dat je niks met die lijst gedaan hebt. Ik hoop dat ze er nog een zware prijs voor zal betalen.

 • Raoul Rouma

  De waarheid kwetst schijnbaar. Burgemeester word eens wakker!

 • William Van Den Berghe

  Typisch : men gaat de boodschapper aanpakken om de boodschap weg te moffelen. Gebeurde vroeger al in de Oudheid

 • Johnny Verhoeven

  Men zou beter madam de burgermeester eens op het matje laten komen vanwege haar slecht werk dat ze daar uitvoert