Burgemeester van Genk Wim Dries nieuwe voorzitter VVSG

De Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V).
BELGA De Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V).
Wim Dries (CD&V) volgt Luc Martens op als algemeen voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De burgemeester van Genk kreeg woensdag van de algemene vergadering van 308 Vlaamse gemeenten een mandaat tot 2018.

Wim Dries (44) zetelt sinds 1995 in de gemeenteraad van Genk. In 2002 werd hij er schepen, en sinds 2009 is hij burgemeester van de Limburgse stad. Dries was al lid van de raad van bestuur van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, en volgt Luc Martens op als algemeen voorzitter. De algemene vergadering van de VVSG - met vertegenwoordigers van de 308 Vlaamse gemeenten - gaf hem woensdag een mandaat tot 2018.

Kersvers algemeen voorzitter Dries wil met de VVSG inzetten op verschillende werven. "Van onze steden en gemeenten smart cities maken is er daar een van", aldus de nieuwe voorzitter. "Ik zie daarin een belangrijke ondersteunende rol voor VVSG. De wereldwijd afgesproken duurzame ontwikkelingsdoelstellingen moeten we vertalen naar concrete acties op maat van steden en gemeenten. En dan is er de belangrijke financiële werf, waar we o.a. aandacht moeten hebben voor het probleem van de pensioenen en de gemeentefinanciën. "