Burgemeester Lippens start juridische oorlog tegen kusteiland Knokke

Photo News
De burgemeester van Knokke, graaf Leopold Lippens, heeft een gespecialiseerd advocatenkantoor de opdracht gegeven alle juridische middelen in te zetten om de bouw van een proefeiland voor de kust te dwarsbomen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.

De Vlaamse regering wil onderzoeken of zo'n kunstmatig eiland, dat een kilometer in zee zal komen, Knokke beter beschermt tegen zware stormen, die voor grote schade en overstromingen kunnen zorgen. Is dat het geval, dan komt er een langgerekt eiland. 

Het eiland zoals het voor de kust van Knokke-Heist zou komen.
Twitter Het eiland zoals het voor de kust van Knokke-Heist zou komen.

"Open riool"

Maar Lippens is ervan overtuigd dat een eiland zo dicht bij het strand toeristen zal afschrikken, de waarde van appartementen op de zeedijk zal doen instorten en waterrecreatie onmogelijk zal maken, doordat er nog amper golven zullen zijn. Nog volgens de burgemeester van Knokke zullen zich in de rustige wateren tussen het eiland en het strand straks ook binnenschepen wagen, "waardoor we een open riool van scheepsolie en afval krijgen".

N-VA beschuldigt Lippens ervan angst te zaaien "op basis van verkeerde informatie en verdraaide feiten".

Burgemeester Lippens.
Benny Proot Burgemeester Lippens.43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christiane ortolan

  We burgemeester heeft wel gelijk Niemand van de eigenaars van de kostbare appartementen nabij de zeedijk wenst uit te kijken op windmolens die het uitzicht zullen storen . Een eiland daarentegen : op zichzelf geen bezwaar: Kan het getij en golven min of meer tegenhouden en een rustplaats vinden voir de vele vogels

 • Johan Geyskens

  Hij verzet zich omdat hij er geen cent me kan verdienen. Het word echt tijd dat deze oude arrogante leeghanger zijn pensioen opneemt en zijne zure mond houd!! Deze keer is 100% tegen alles wat modern is!

 • Loukie Van Ypersele

  De helft van België zal weer in Knokke-Heist vertoeven het weekend dat er gemeente verkiezingen zijn, de gemeente verkiezingen komen er aan en het zijn niet de Knokkenaars die stemmen op de Polle Lippens, maar de belasting ontduikers ( geen gemeente belastingen) en Lippens is natuurlijk tegen het eiland heeft er niets in te ontvangen (euro's), en dat zint hem niet .

 • William Bonny

  Lippens zou beter zwijgen. Wat steek hij uit met het eens zo mooie landelijke Cadzand. Hij is bezig dit mooie Cadzand vol te zetten met beton en app in de eens zo mooie natuur&duinen. Hoe de Nederlanders dit laten gebeuren snap ik niet???,of toch, de macht van het geld!!!!!!.

 • Dirk Vregels

  Geef deze man 1 procent van dit projekt zwart onder tafel en hij zal de grootste voorstander zijn.