Burgemeester laat omstreden Molenbeekse moskee sluiten

De Molenbeekse burgemeester Françoise Schepmans (MR) heeft de Loqman-moskee, in de Ransfortstraat, laten sluiten voor stedenbouwkundige inbreuken. Dat schrijven de Sudpresse-kranten vandaag. Die moskee werd bezocht door terreurverdachten zoals Ayoub el-Khazzani, de schutter van de verijdelde aanslag op de Thalys, en Mohammed Abrini, de man met het hoedje van de aanslagen op 22 maart.

De Staatsveiligheid houdt de moskee al bijna een jaar in de gaten. Er wordt vermoed dat dit een plek is van radicalisering. Behalve el-Khazzani en Abrini was ook Chakib Akrouh, die meedeed aan de aanslagen in Parijs, regelmatig in die moskee.

Op 7 oktober werd de moskee al gesloten voor onder meer verbouwingen van de kelder, het gelijkvloers en de eerste verdieping achteraan het gebouw van een winkel naar een gebedsplaats. Dat gebeurde zonder bouwverguning. Ook de gevel werd zo gewijzigd. De moskee kan enkel weer openen op voorwaarde dat "de gemeenteambtenaren vaststellen dat de herstellingswerken goed werden uitgevoerd".