Burgemeester Hasselt sluit discotheek 'The Zoo' wegens drugsfeiten

kos
Burgemeester Hilde Claes heeft vandaag beslist discotheek The Zoo aan de Kempische Steenweg in Hasselt een sluitingsbevel op te leggen tot en met 5 augustus 2015. De burgemeester kwam tot dat besluit na een hoorzitting met de uitbater en overleg met de gerechtelijke autoriteiten. Aanleiding is een groot aantal drugsgerelateerde feiten die zich hebben voorgedaan in de betrokken discotheek.

"Op 31 mei deden zich ernstige incidenten voor in en om de zaak", aldus de burgemeester. "Een bezoeker van de discotheek werd in comateuze toestand (als gevolg van een overdosis) uit het etablissement afgevoerd. Het bleek geen losstaand feit. Uit het administratief dossier blijkt dat er zich bij herhaling drugsgerelateerde feiten hebben voorgedaan. Dat heeft herhaaldelijk aanleiding gegeven tot verstoring van de openbare orde. Uit diverse vaststellingen en getuigenverklaringen blijkt dat het etablissement niet alleen een verzamelplaats is van drugsgebruikers, maar dat het ook fungeert als een uitvalsbasis van waaruit dealers opereren."

De zaak kreeg in 2013 al een keer een tijdelijke uitsluiting opgelegd voor soortgelijke feiten. "Uitbater Peter Brand kon tijdens een hoorzitting niet aantonen dat hij concrete maatregelen neemt om te verhinderen dat het aanwezige cliënteel in de zaak drugs verkoopt en verbruikt", aldus nog de burgemeester. Vandaar de sluiting voor twee maanden. "Deze tijdelijke sluitingsmaatregel stelt de uitbater in staat om de gepaste maatregelen te nemen en zijn handelszaak 'drugsvrij' te maken", besluit de Hasseltse burgemeester.