Burgemeester Brussel: "Vlaamse parkings worden leeggehaald om migranten te dumpen in Brussel"

Baert Marc
Migranten die worden opgevangen in het nationaal 'afhandelcentrum' in Steenokkerzeel, worden 24 uur later weer afgezet bij de Dienst Vreemdelingenzaken, vlak bij het Brusselse Maximiliaanpark. "Kan niet", vindt Brussels burgemeester Philippe Close (PS). 

"Wat is dat nu voor beleid? De Vlaamse parkings leeghalen om migranten weer in Brussel te dumpen?" Vreemdelingenzaken vindt het de meest logische oplossing voor migranten die niet uitgewezen kunnen worden. "In Steenokkerzeel kijken we eerst wie we kunnen terugsturen naar hun land van herkomst of naar het land waar ze Europa zijn binnengekomen", zegt het kabinet van staatssecretaris Francken (N-VA). "Als we hen niet kunnen uitzetten, moedigen we hen aan asiel aan te vragen en te stoppen met proberen om Groot-Brittannië te bereiken. En dus zetten we hen af aan het asielloket." Close vreest een nieuwe toestroom aan migranten op zijn grondgebied. "Ik ga de premier hierover interpelleren. Ik kan me niet voorstellen dat hij hierachter staat."

Volgens Mario Thys, Brussels afgevaardigde voor politievakbond NPSV, creëert de politiek bewust een Belgische versie van Calais in het Maximiliaanpark. Lees er meer over in onze abonneezone. Proef nu 4 weken gratis.
130 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Herman De Wilde

  Sommigen denken dat ze van domheid en onbekwaamheid een kunst kunnen maken en dat het volk hen zal volgen. Heren van NVA het volk is niet dom en zal u hierop afrekenen.

 • marc castermans

  Close is als burgemeester hoofd van de politie te Brussel, hij is bevoegd om orde op zaken te stellen maar doet niks om electorale redenen. De schuld op Francken en Jambon steken is doorzichtig voor elke Vlaamse burger alleen stekeblinde linksen uit het Brusselse willen het niet zien.

 • Rosa Cockx

  De verkiezingen komen eraan ze worden wakker???

 • Roger Deprez

  Terwijl de burgemeester in zijn gemeente moet zorgen voor de orde en veiligheid, draait die van Brussel gewoon de zaak om en geeft Francken en Jambon de schuld een nieuwe vorm van aan politiek te doen.

 • Michel Van Limbergen

  Ze kunnen niet meer creëren wat er al is, in hun onvermogen en onbekwaamheid kunnen ze alleen alles nog wat uitdiepen!