Burenruzie over hond zorgt voor petitie met meer dan 8.000 handtekeningen

De Duitse herder Boris en zijn baasje Anny.
petities24.com/boris De Duitse herder Boris en zijn baasje Anny.
Een vrederechter moet zich morgen buigen over een opmerkelijke burenruzie in Marke (Kortrijk). Een Afrikaans gezin vraagt maatregelen omdat de Duitse herder van de buren hun kinderen bang maakt, meldt Het Nieuwsblad. Eigenares Anny C. vreest dat haar hond Boris een spuitje zal krijgen en is samen met Kortrijks Vlaams Belang-lijsttrekker Wouter Vermeersch een online petitie gestart. Die is al door meer dan 8.000 mensen ondertekend. 

De buren ontkennen dat ze de hond dood willen, de buurvrouw moet haar hond gewoon in de hand houden, luidt het in de krant.

De hond loopt vaak los en brengt zo de kinderen in gevaar, zegt het moslimgezin. "De dierenbescherming heeft vastgesteld dat Boris een normale, ietwat schuchtere hond is, trouw aan zijn baasje", reageert VB'er Vermeersch. "De buurvrouw zegt ook dat de hond vanuit haar religieuze overtuiging onrein is, te dicht bij de omheining komt en dus hun kinderen, haar man en haarzelf én hun wasgoed onrein maakt."

Iets wat de buurvrouw in alle toonaarden ontkent. "Die hond moet helemaal geen spuitje krijgen. Wij zijn helemaal niet tegen die dieren. De buurvrouw moet op een goede manier met haar hond omgaan, en dat gebeurt nu niet. Wat als onze kinderen iets overkomt? De politie kan blijkbaar niets doen". 

Baasje Anny C. was niet bereikbaar voor een reactie. Een vrederechter kan niet bevelen om een dier af te maken. In uitzonderlijke gevallen kan de procureur die beslissing nemen.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Scheerens

  gaan ze nu ook al de wet op hoe je een hond in je tuin laat vastleggen, die hond is vrij om te lopen in huis of in tuin. Als je als buur daar last van hebt plaatst dan tuinschermen.

 • Lucien Mertens

  Mensen met honden (heb er zelf een) hebben het meteen over onverdraagzaamheid bij evt klachten van buren, dat is onterecht. Honden reageren overeenkomstig hun instinct, als zij merken dat iemand angstig is in hun buurt gaan zij daar agressief dominant op reageren, en dat kan zeker gevaarlijk worden met grotere honden. Dit afdoen als onverdraagzaamheid is in veel gevallen ongepast sentiment naar het dier toe.

 • dirk mommens

  En wat doen de kinderen?? Laat een honden met rust , dan doet hij niks ,

 • Tanja Sarlet

  Als de tuin goed afgezet is, zie ik geen probleem. Als de hond losloopt in de tuin, moeten de buren niet zagen. Komt hij te dicht bij de draad, zet dan zelf een omheining.

 • Eida Lam

  Dit zou mij enorm boos maken als eigenaar van een hond.