Burenruzie escaleert: man in hoofd geschoten, dader op de vlucht

(Archieffoto)
photo_news (Archieffoto)
Bij een schietpartij in de provincie Henegouwen is een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg een kogel in het voorhoofd, meldt het parket van Bergen. De dader is op de vlucht. Volgens RTL werd de schutter (60) helemaal gek nadat een buurtbewoner voor zijn deur parkeerde.

De feiten vonden gisterenavond plaats in de gemeente Colfontaine, tussen Bergen en Dour en kaderen in een langdurig burenconflict. Volgens Sudpresse stormde een man met een wapen zijn woning buiten en opende het vuur op een andere man.

Het slachtoffer bevond zich op dat moment in een auto die voor de woning geparkeerd stond. Hij kreeg een kogel in het voorhoofd. Lokale media melden dat de neergeschoten man in kritieke toestand verkeert. Hij vecht nog steeds voor zijn leven.

De schutter verschanste zich na de schietpartij in zijn woning, aldus het parket van Bergen. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse. Een onderhandelaar praatte gedurende twee uur met de dader, maar de politie kon niet verhinderen dat de schutter op de vlucht sloeg. De dader wordt gezocht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.