Buren horen hoe dieren geslagen werden: bijna honderd honden en katten gered uit illegale kwekerij

Eric Flamand
In Beselare is een illegale hondenkwekerij met een grootschalige politieactie leeggehaald. Zeventig honden, zeven pups, elf volwassen katten en drie kittens leefden er in erbarmelijke omstandigheden. Alle dieren werden ondergebracht in Vlaamse asielen. 

De actie kwam er na klachten van de buren. Die hoorden hoe de dieren geslagen en mishandeld werden. De kwekerij was volledig illegaal en de kweker zelf liep in Luxemburg en Frankrijk al veroordelingen op voor dierenverwaarlozing.

Alexander Haezebrouck

Volgens minister Ben Weyts past de controle perfect in de opgevoerde strijd tegen dierenmishandeling. De N-VA-minister heeft de inspectiedienst dan ook meer dan verdubbeld. "Het aantal inbeslagnames is flink de hoogte in gegaan: vorig jaar werden er elke maand gemiddeld 250 dieren in bescherming genomen", aldus Weyts.

Eric Flamand

"De pakkans voor dierenbeulen is flink verhoogd en zal nog verder verhoogd worden. We treden kordaat op waar het nodig is. De schrijnende situaties die we soms aantreffen, hebben geen plaats meer in een beschaafd land als Vlaanderen."

Eric Flamand58 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Bavré

  Van dieren kunnen wij heel veel leren. In de scholen zou men verplicht aandacht moeten geven aan de dieren. De aankoop en de verzorging van huisdieren. Hoe zich gedragen tegenover wilde dieren. In het bijzonder over honden. Boeken en video's van Cesar Millan (TV- National Geographic Channel). Dus informatie in woord en beeld kunnen daartoe bijdragen en het dierenleed verminderen.

 • ingrid mertens

  Arme dieren! Zware straffen en nooit meer recht op het houden van dieren, zulke dierenbeulen!!

 • Elvina Rens

  Eerst zien en dan geloven Mr Weyts. Zo lang bv een Hoeve Hoogland ongestoord en ongestraft domme kopers vet laat betalen voor zieke kittens, blijf ik je nog een dikke, veel te duur betaalde, blaaskaak vinden....

 • Steffi Put

  Waar worden deze honden allemaal geplaatst ?

 • Yvon Boon

  En deze illegale praktijken, blijven bestaan omdat de mensen goedkoop een hond of kat willen. Stop daarmee dan stoppen deze handelaren vanzelf !!!!!!