Buren horen hoe dieren geslagen werden: bijna honderd honden en katten gered uit illegale kwekerij

Eric Flamand
In Beselare is een illegale hondenkwekerij met een grootschalige politieactie leeggehaald. Zeventig honden, zeven pups, elf volwassen katten en drie kittens leefden er in erbarmelijke omstandigheden. Alle dieren werden ondergebracht in Vlaamse asielen. 

De actie kwam er na klachten van de buren. Die hoorden hoe de dieren geslagen en mishandeld werden. De kwekerij was volledig illegaal en de kweker zelf liep in Luxemburg en Frankrijk al veroordelingen op voor dierenverwaarlozing.

Alexander Haezebrouck

Volgens minister Ben Weyts past de controle perfect in de opgevoerde strijd tegen dierenmishandeling. De N-VA-minister heeft de inspectiedienst dan ook meer dan verdubbeld. "Het aantal inbeslagnames is flink de hoogte in gegaan: vorig jaar werden er elke maand gemiddeld 250 dieren in bescherming genomen", aldus Weyts.

Eric Flamand

"De pakkans voor dierenbeulen is flink verhoogd en zal nog verder verhoogd worden. We treden kordaat op waar het nodig is. De schrijnende situaties die we soms aantreffen, hebben geen plaats meer in een beschaafd land als Vlaanderen."

Eric Flamand55 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Steffi Put

  Waar worden deze honden allemaal geplaatst ?

 • Yvon Boon

  En deze illegale praktijken, blijven bestaan omdat de mensen goedkoop een hond of kat willen. Stop daarmee dan stoppen deze handelaren vanzelf !!!!!!

 • Lieve Vandamme

  Anke Janssens, dàt ie héél typisch Belgie, ALLES mag en KAN!! En er bestaan waarschijnlijk nog wel van die "broodfokkers" die geen zier om een dier geven, alleen de controles zijn er niet op gericht......Kijk naar de slachterijen en vleeshandel..... Vermoedelijk is het ook in andere landen idem dito, kijk maar naar vb de renhonden. Met wat meer samenwerking tussen de EU-landen zou misschien reeds helpen???

 • Arthur Houben

  @Kelly Vercauteren: bekend maken op sociale media, grote ophef erover maken want dan pas reageert weyts, als em publiciteit krijgt, anders heeft hij geen voordeel op de rug van de mishandelde dieren en daarover gaat het bij een politicus.De dieren zelf interesseren hen geen bál.

 • Anke Janssens

  Schandalig dat iemand die al in 2 andere landen veroordeeld werd voor dierenmishandeling er nog in slaagt in België een illegale handel te kunnen opstarten. De straffen en controle zouden nog veel strenger moeten. Geldboetes moeten hoger, gevangenisstraffen (tot 18 maanden) voor recidivisten effectief toepassen en een levenslang verbod op het houden van dieren, laat staan kweken.