Buitenmuur Kortrijkse Academie in lichterlaaie

LPS
Een hevige brand aan de buitenkant van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Kortrijk heeft afgelopen nacht voor opschudding gezorgd op de Houtmarkt. Het vuur werd iets na 23 uur opgemerkt. 

Bij aankomst werd de brandweer geconfronteerd met metershoge vlammen aan een muur van het hoofdgebouw van de Academie. De brand was in een mum van tijd onder controle, al moesten de spuitgasten eerst wel twee ladders plaatsen om over een omheining te klauteren. 

Het vuur woedde in een open berghok waar onder meer enkele grote vuilnisbakken stonden. Mogelijk ligt een slecht gedoofde sigarettenpeuk aan de oorzaak van de brand. De schade aan het gebouw zelf leek zich afgelopen nacht te beperken tot een deel van de gevel. Niemand raakte gewond.

LPS
VHS2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paul geerts

    in elke schoolomgeving geld een algemeen rookverbod of was deze slecht gedoofde sigaret een onderdeel van een kunstwerk??

  • gustaaf carpels

    Een slecht gedoofde sigaret dacht dat men niet mocht roken in scholen