Buitenlandse speciale eenheden voortaan toegelaten in België

iStock
De Kamer heeft vandaag een wetsontwerp goedgekeurd dat in crisissituaties de interventie toelaat van buitenlandse speciale eenheden. Het gaat om een maatregel in de strijd tegen het terrorisme.

De interventie van zo'n buitenlandse dienst kan enkel in uitzonderlijke omstandigheden en op vraag van de Belgische politie, indien ze zelf niet over de nodige middelen beschikt om (alleen) in te grijpen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • philippe dierickx

  Dan weet je wel wat ons nog te wachten staat zeker !

 • Jan van Renesse

  Frans Peeters, de verovering van België en Europa is al enkele decennia aan de gang. Kijk maar eens wat er op straat rondloopt in elke willekeurige gemeente. Dan zwijg ik nog over BSL, of Molenbeek... Wij leven in bezet land.

 • Hedwig Jacobs

  Is dat nu echt om ons uit te lachen, na al de aanslagen dat ze hier al gepleegd hebben, mogen ze dan ook nog met volledige toestemming het land binnen, worden ze daar gek in dat parlement?

 • guido vermeyen

  Dat is eindelijk toegeven dat ze terreur hier niet aankunnen. Met de staart tussen de benen afdruipen...beter zo dan verder te knoeien zoals nu.

 • dirk caels

  Oei, alleen kunnen ze het weer niet aan.