Exclusief voor abonnees

Buitenlanders zullen we deze zomer niet meer zien: “Vakantie in eigen land zal toeristisch jaar moeten redden”

Illustratiebeeld
Photo News Illustratiebeeld
Vier jaar geleden noemde hij Brussel al “a hellhole”. Door de coronagrafiek met overlijdens die Donald Trump enkele dagen geleden uit zijn hoed toverde, ‘weet’ de hele wereld nu ook dat het virus nergens zo ‘hard’ toeslaat als bij ons. Net nu het toerisme in Vlaanderen boomde als nooit tevoren, regent het annulaties. “Ga er maar van uit dat het aantal buitenlandse gasten deze zomer zo goed als nul zal zijn”, zegt Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen. “Vakantie in eigen land zal het toeristisch jaar moeten redden.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Vregels

  Het buitenlands toerisme boomde helemaal niet want volgens de cijfers groeide het nog geen twee procent. Dus dat Calimero gedrag is sterk overdreven. Wie slim is blijft dit jaar lekker thuis en gaat volgend jaar gewoon wat verder, langer of luxeuzer naar het zonnige zuiden.

 • Jaak Casteleyn

  In de Ardennen kom je in het groen en de weidse natuur, aan de kust kom je aan een muur van betonnen dozen.

 • Jef Denijs

  Dat we geen buitenlanders zien, daar lig ik echt niet van wakker en ons eigen land eens verkennen kan ook eens aangenaam en leerrijk zijn.

 • Jean Aimar

  De kustgemeenten moeten tot minstens 1 september verboden terrein blijven voor iedereen die er geen vaste verblijfplaats heeft.

 • Walter Corneel

  Ik neem altijd vakantie in eigen land geen file geen peage geen overtoerisme enz.