Buien blijven op post

thinkstock
Vandaag krijgen we wisselvallig weer met aanvankelijk enkele buien. In de namiddag worden de buien talrijker en intenser. Er is dan opnieuw kans op korrelhagel en vooral in het zuidoosten van het land ook onweer. Het wordt vrij fris met maxima van 2 graden in de Hoge Ardennen en 7 of 8 graden in Vlaanderen. De wind is matig tot soms vrij krachtig uit zuidwest, later uit west tot zuidwest, met rukwinden tot om en bij 70 km/u. Dat meldt het KMI.

Vanavond is het tijdelijk wat droger maar vannacht wordt het overwegend zwaarbewolkt met regen en buien, in Hoog-België vaak smeltende sneeuw. De temperaturen dalen naar waarden tussen 1 en 5 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest tot west. De rukwinden kunnen plaatselijk nog oplopen tot 70 km/ u, aan de kust mogelijk wat meer.

Depressies
Depressies over het zuiden van Scandinavië en de Noordzee zorgen ook morgen voor een snel wisselend weerbeeld. De dag begint met wat regen in het oosten, op de Ardense Hoogten (smeltende) sneeuw. Daarna is het tijdelijk droog met zelfs enkele brede opklaringen. In de loop van de namiddag wordt het opnieuw zwaarbewolkt met eerst lichte regen, in de loop van de avond gevolgd door matige regen. De wind waait matig tot vrij krachtig. Maxima van 5 graden in de Ardennen tot 10 graden in het westen en het centrum.

Na een laatste bui in de Ardennen wordt het donderdag meestal droog met soms brede opklaringen. Aanvankelijk staat er nog een stevige westenwind maar in de loop van de dag wordt het rustiger en draait de wind naar het zuiden. Maxima van 6 tot 11 graden.

Veel bewolking
Vrijdag wordt waarschijnlijk een dag met veel bewolking en opnieuw perioden met regen. Er staat een matige zuidelijke wind en met de aanvoer van zachte lucht krijgen we maxima van 8 tot 12 graden.