Budabrug in Kortrijk leek wel vervloekt, maar is nu eindelijk gerepareerd

Budabrug Kortrijk gaat weer omhoog
Maxime Petit Budabrug Kortrijk gaat weer omhoog
Het zit niet mee voor de Budabrug in Kortrijk. Vorige week donderdag kwam ze vast te zitten door de hitte, en daarna raakte ze helemaal defect bij de bluswerken om de brug af te koelen. Sinds gisteren zijn er herstellingswerken bezig om dat probleem op te lossen. Toen de werklieden de brug vanmiddag enkele keren open en dicht wilden doen om ze te testen, blokkeerde ze opnieuw. De brug stond urenlang open, waardoor er ook geen wegverkeer meer op kon. Vanavond raakte de brug gelukkig volledig hersteld.
Budabrug Kortrijk gaat weer omhoog
Maxime Petit Budabrug Kortrijk gaat weer omhoog
Budabrug Kortrijk gaat weer omhoog
Maxime Petit Budabrug Kortrijk gaat weer omhoog10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick morel

  Voor hoelang denk je. Het viaduct van Milau, 2460 m lang en 343 m hoog werd 2 keer sneller gebouwd dan die miskleun. Niet de eerste brug in Kortrijk die gebouwd werd door "ingenieurs", bende prutsers ja.

 • piet devlieger

  De fouten die bij de constructie van die brug gemaakt zijn kan een kind zien. Idem met andere 'nieuwe bruggen' en een tunnel in Kortrijk waar zelfs een bus en een auto niet kunnen kruisen. Op sommige plaatsen waar bijna geen voetgangers zijn zijn er voetpaden van meters breed terwijl de fietsers levensgevaarlijk tussen auto's en bussen moeten rijden. Schering en inslag in Kortrijk, fuifstad. Het onbekwame gemeentebestuurtje weet uiteraard van niks. Wat zou daar de oorzaak van zijn ?

 • Fred Valk

  Dit is geen werk van ingenieurs maar van bricoleurs.

 • Philip Coeman

  Het zal wel weer een soort smeergeld clerk-brugje zijn zeker?

 • LUDWINE Viaene Ludwine

  stuur die ingenieurs naar huis, laat die mensen met hun boerenverstand(ervaring het oplossen) veeeeeeel goedkoper enz. maar ja hoe goedkoper hoe minder er aan de vingers blijft plakken.