Brusselse Zuidfoor gaat van start op 18 juli

BELGA
In de buurt van het Zuidstation gaat nu zaterdag de Brusselse Zuidfoor van start. Van 18 juli tot en met 23 augustus hopen de foorkramers er, net als vorig jaar, op anderhalf miljoen bezoekers. Hoewel de Zuidfoor met 130 kramen en attracties nipt kleiner is dan de Sinksenfoor in Antwerpen en de Oktoberfoor in Luik, draagt de kermis wel de titel "langste foor van België".

Op zaterdag 18 juli wordt de kermis feestelijk geopend door de Brusselse schepen van Handel Marion Lemesre (MR), in aanwezigheid van de peters van deze 135ste editie, imitator André Lamy en acteur Olivier Leborgne en de finalistes van Miss Brussel 2015. Traditiegetrouw trekt de gemeentelijke stoet zaterdag eerst naar Manneken Pis, die uitgedost wordt in het Pierrot-pak, het symbool van de foorkramers. Dan gaat het met twee toeristentreinen richting één van de uiteinden van de langgerekte kermis aan de Anderlechtsepoort. Op donderdag 30 juli slaan de foorkramers de handen in elkaar om zestig zieke kinderen te laten genieten van de kermis. Ook voormalig tenniskampioene Justine Hénin zal aanwezig zijn met haar vzw "Justine for Kids", die recreatieve activiteiten organiseert voor zieke kinderen en projecten rond hospitalisatie financiert.

Op 22 en 23 augustus geldt een verminderd tarief op de Zuidfoor. Dan geven de attracties kortingen van minstens 20 to 40 procent. Wie met de auto naar de Zuidfoor komt, kan net als de voorbije jaren aan een voordeeltarief van drie euro terecht op de 500 parkeerplaatsen in de ondergrondse parking Hallepoort.