Brusselse werkloosheidsdienst nog een jaar zonder directeur

UNKNOWN
De Brusselse werkloosheidsdienst Actiris moet het sinds het pensioen van Eddy Courthéoux in september 2009 stellen zonder algemeen directeur. De regering wacht nog steeds op een nota om de procedure op te starten.

Een procedure werd in gang gestoken, maar een herziening van de nota was nodig om andere vacatures voor jobs binnen de directie erin op te nemen, legt het kabinet van Brussels minister van Werk Benoit Cerexhe (cdH) uit. Met als gevolg dat het dossier "tijdelijk opgeschort" werd om "een nieuwe dynamiek bij Actiris op gang te brengen", aldus het kabinet.
 
De nota in kwestie moet eind mei of begin juni op de tafel van de Brusselse regering terechtkomen. Die moet de selectieprocedure opstarten en die procedure zal wellicht maanden in beslag nemen, schrijft La Dernière Heure.
 
Volgens de krant gaan er geruchten dat Actiris het zeker nog een jaar zonder algemeen directeur zal moeten stellen. In die tijd zou een geschil tussen de PS en cdH over de invulling van de job opgeklaard moeten worden, luidt het. Minister Cerexhe ontkent die machtsstrijd formeel. (belga/vsv)