Brusselse werkloosheid zakt naar laagste peil in 25 jaar

Het is al van 1993 geleden dat de werkloosheidgraad onder de 16 procent noteerde in april.
BELGA Het is al van 1993 geleden dat de werkloosheidgraad onder de 16 procent noteerde in april.
De werkloosheidsgraad in het Brussels hoofdstedelijk gewest is in april uitgekomen op 15,9 procent of het laagste niveau in 25 jaar. 

Het is al van 1993 geleden dat de werkloosheidgraad onder de 16 procent noteerde in april, zo meldt de gewestelijke arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. De hoofdstad telde eind vorige maand exact 89.367 niet-werkende werkzoekenden. Het gaat om de 42e opeenvolgende daling van de werkloosheid (-3.381 of -3,6 procent op een jaar tijd). "In vergelijking met april 2014 daalde het aantal werkzoekenden met 19.964 (- 18,3 procent).

De jongerenwerkloosheid daalde voor de 59e maand op rij, tot een jeugdwerkloosheidgraad van 22,9 procent. Het gaat om 8.760 jonge werkzoekenden, of 520 minder dan een jaar eerder. "Sinds 2014 is het aantal jonge werkzoekenden in Brussel gedaald met 33,8 procent, wat neerkomt op een daling van een derde in vier jaar (-4.466)."
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Boden

    Brusselse doppers zijn gesneuveld in Syrië, daarom.

  • rudolf jacobs

    ah ja dat is maar normaal ook ,die gaan nu allemaal in vlaanderen werken,of worden die gepuscht kan ook om de verfransing,wat verder door te drukken

  • Gerry Cle

    Het lijkt erop dat de Brusselse regering beter werk levert dan de federale. Of zou de regeringsaanpak maar bijkomstig zijn en komt het gewoon door de wereldwijde economische groei?