Brusselse vzw doet oproep aan politici: “Doneer weeksalaris aan dakloze vrouwen”

Job Dignity wil geld inzamelen om dakloze vrouwen in Brussel te helpen.
Baert Job Dignity wil geld inzamelen om dakloze vrouwen in Brussel te helpen.
De Brussele vzw Job Dignity, die dakloze vrouwen helpt bij het verlaten van de straat en het vinden van een job, is een originele campagne gestart om geld in te zamelen en politici op hun verantwoordelijkheid te wijzen: ze vraagt hen hun weeksalaris te doneren.

Initiatiefneemster Awatif Majid zegt aan La Capitale en Bruzz dat het haar nog nooit gelukt is om subsidies te verwerven. Om het project, waarmee ze dakloze vrouwen aan werk wil helpen, opnieuw op te starten, is ze nu op zoek naar andere financiële middelen.

“Het viel me op dat politici geraakt worden door de problematiek”, aldus Majid. “Daarom vraag ik hen om een weeksalaris te doneren voor dit project.”

De Brusselse zegt dat al vijf politici hun akkoord gegeven hebben, maar hun namen wil ze nog niet verklappen. “Binnenkort zullen we de namen van de donateurs op een website plaatsen”, kondigt ze alvast aan.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  En waar zijn de instanties? Waar is de politiek om mogelijk te maken dat ze uit het slop geraken?

 • Gino Denil

  Zonder dak is geen uitkering, geen opleiding, geen werk, geen geneeskundige zorg. Dat is zo iets als vogelvrij verklaard zijn, Dirk Bytebier. Daar gaat het juist om. Je moet hen eerst uit die situatie krijgen. Het is een schande dat in onze rijke samenleving steeds meer mensen in die situatie verzeild raken en het bovendien de politiek nog koud laat ook. Want het zijn natuurlijk zonder adres ook geen kiezers meer.

 • Johan De Clercq

  Een weeksalaris? Ge moet ze nu ook niet teveel verwennen...... grapje.........

 • Luc Dhaeseleer

  moeten wij mannen nu ook roepen dat dit een sexistische oproep is en een sexistisch initiatief ? Doe hetzelfde enkel voor mannen en de wereld is te klein. Of hoe "gelijke kansen" nog steeds enkel voor vrouwen geldt en ophef over sexisme enkel maar bestaat als vrouwen het slachtoffer zijn.

 • Ben Kenobi

  Alleen vrouwen? Want er leven geen mannen op straat zeker?