Brusselse studente (19) ontvoerd, dagenlang opgesloten en meermaals verkracht in Charleroi

Illustratiebeeld. Volgens het slachtoffer werd ze afgelopen weekend door vijf personen ontvoerd toen ze uit een nachtclub in Brussel kwam, en naar een studio in het centrum van Charleroi gebracht.
Thinkstock Illustratiebeeld. Volgens het slachtoffer werd ze afgelopen weekend door vijf personen ontvoerd toen ze uit een nachtclub in Brussel kwam, en naar een studio in het centrum van Charleroi gebracht.
Het parket van Charleroi heeft twee personen aangehouden wegens verkrachting en vrijheidsberoving. Ze worden ervan verdacht een 19-jarige studente drie dagen lang te hebben opgesloten in een appartement in Charleroi en haar daar seksueel te hebben misbruikt. De tiener kon haar broer waarschuwen via haar gsm. De twee opgepakte mannen zijn goed gekend bij het gerecht.

Volgens het slachtoffer werd ze afgelopen weekend door vijf personen ontvoerd toen ze uit een nachtclub in Brussel kwam, en naar een studio in het centrum van Charleroi gebracht. Daar zou ze gedrogeerd zijn en drie dagen lang vastgehouden en meerdere keren verkracht zijn.

Locatiebepaling

Uiteindelijk slaagde de tiener erin om op haar smartphone haar locatie te bepalen via Google Maps en haar broer op de hoogte te brengen. Die stapte naar de politie, die in de nacht van maandag op dinsdag ingreep. De agenten van Charleroi konden het meisje bevrijden en twee verdachten oppakken. De twee verdachten zijn dinsdag voor de onderzoeksrechter verschenen en beiden zijn aangehouden wegens verkrachting en vrijheidsberoving. Ze ontkennen echter de feiten: volgens hen ging de 19-jarige uit vrije wil mee en heeft ze een relatie met een van hen.

Zwaar gerechtelijk verleden

De verdachten hebben een zwaar gerechtelijk verleden, onder meer voor diefstal met geweld. Dat meldt het parket van Charleroi woensdag.

De eerste is een 26-jarige man die gedomicilieerd is in het bewuste appartement in Charleroi. Hij heeft een gerechtelijk dossier van zes pagina's. Hij liep eerder al veroordelingen op bij de politierechtbank, een gevangenisstraf van drie jaar wegens diefstal met geweld en een werkstraf van 300 uur voor poging tot diefstal. 

De tweede verdachte is geboren in 1994 en woont in De Panne. Hij werd in 2012 veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel voor diefstal met geweld, bedreigingen en misbruik van vertrouwen. Volgens het parket van Charleroi mocht hij drie maanden geleden de gevangenis verlaten. 
24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • rik lagrou

  zorg voor elkaar als met je vrienden uitgaat verlies elkaar niet!!

 • Jan Corneel

  En weeral gekend bij het gerecht. Kunnen we nu eens niet wat gevangenissen (en niet zo van die luxe hotels he) bouwen en al wie gekend is bij politie en/of gerecht opsluiten. En de kosten van dat verblijf en de schade voor slachtoffers doorrekenen aan de familie. Geen familie die wil betalen: pech dan. Voor jou geen eten en blijven zitten.

 • stef Buyens

  Allez vooruit ocmw toerisme in onze mooie badplaats leuk

 • frieda schaut

  celstraf met uitstel is geen oplossing, ze hervallen toch, wanneer gaan de rechters dit eens begrijpen!

 • nina deyrne

  Wat zijn dat nu telkens voor verhalen kan niemand zich nog normaal gedragen?