Brusselse stadsbende perst prostitutieklanten af: 15 leden opgepakt

PHOTO_NEWS
De Brusselse politie heeft vrijdag bij een grootscheepse actie vijftien leden van de Brusselse stadsbende 'Négatif Clan' opgepakt. Vijf van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en een zesde, minderjarige, werd geplaatst in een jeugdinstelling. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Het Brusselse parket geeft pas morgen meer uitleg over het dossier.

De stadsbende zou zich de voorbije maanden bezig gehouden hebben met prostitutie en het afpersen van prostitutieklanten. Meisjes die lid waren van de bende, boden zich op prostitutiewebsites aan en spraken met een klant af in een appartement. Eenmaal het afspraakje bezig was, doken dan enkele mannelijke bendeleden op die de klant beroofden en afpersten. Daarbij werd zwaar geweld niet geschuwd. Volgens La Dernière Heure wordt de bende ook in verband gebracht met groepsverkrachtingen en drug- en wapenhandel.

Bij verschillende huiszoekingen in Anderlecht, Evere, Laken en Sint-Jans-Molenbeek werden 15 personen opgepakt. Zes van hen werden voor de onderzoeksrechter geleid, die hen in verdenking stelde voor afpersing en lidmaatschap van een criminele organisatie. Twee mannen en drie vrouwen werden onder aanhoudingsbevel geplaatst, een vierde, minderjarig meisje, werd in een jeugdinstelling geplaatst.