Brusselse ring afgesloten nadat chemisch product uit gekantelde vrachtwagen lekt

Het ontplofbare goedje liep uit een gekantelde truck.
CriseBW Het ontplofbare goedje liep uit een gekantelde truck.
De Brusselse ring (R0) is omstreeks 14.45 uur in beide richtingen afgesloten ter hoogte van Haut-Ittre, in Waals-Brabant. Een vrachtwagen belandde er op de flank, waarna er een ontvlambaar chemisch goedje op de weg lekte. Het provinciale noodplan is van kracht.

Het ongeval gebeurde in de richting van Groot-Bijgaarden, maar de ring is in beide richtingen afgesloten. “Een incident met potentieel ontplofbare substanties”, aldus het Waals-Brabantse crisiscentrum op zijn website. Concreet zou er erg ontvlambare hars uit de vrachtwagen gelekt zijn.

Er zijn omleidingen van kracht. Zo krijgt wie vanuit Wallonië richting Brussel moet, de raad om de Brusselse ring te nemen via Zaventem, of langs de E411 te rijden.

Omleiding

“Vanuit Halle zou de afsluiting van korte duur zijn”, meldt VRT Verkeer. Om vanuit Bergen of Charleroi naar Antwerpen of Gent te rijden, moet je de buitenring nemen.

Ter hoogte van Haute-Ittre is de Brusselse Ring in beide richtingen afgesloten.
Vlaams Verkeerscentrum Ter hoogte van Haute-Ittre is de Brusselse Ring in beide richtingen afgesloten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.