Brusselse rechtbank beslist vandaag over verzoek advocaten Dutroux

Links: advocaat Bruno Dayez. Rechts: Marc Dutroux.
Belga Links: advocaat Bruno Dayez. Rechts: Marc Dutroux.
De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel doet vandaag om 13 uur uitspraak in het Justitiepaleis over het verzoek van de advocaten van Marc Dutroux (62). Op 17 oktober vroegen zij de aanstelling van vijf psychiatrische experts om hem te onderzoeken, omwille van een mogelijk verzoek tot voorwaardelijke invrijheidstelling.

Advocaten Bruno Dayez en Nicolas Cohen willen dat de geestelijke toestand van hun cliënt wordt onderzocht. De experts moeten het risico inschatten dat Dutroux zou hervallen. Het parket zou zich niet tegen het verzoek gekant hebben.

Als de expertise aanvaard wordt, en als de resultaten dat zouden toelaten, kunnen de advocaten van Dutroux een verzoek indienen tot voorwaardelijke invrijheidstelling. Een eerdere diagnose luidde dat Dutroux psychopathisch is. De advocaten hopen Dutroux tegen 2021 vrij te krijgen.

Marc Dutroux is veroordeeld in 22 juni 2004 tot levenslang en tot 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Hij ontvoerde zes meisjes - Julie, Mélissa, An, Eefje, Sabine en Laetitita - sloot hen op en misbruikte hen. Ook vermoordde hij Julie, Mélissa, An en Eefje. Op dit moment heeft Dutroux 23 jaar van zijn straf uitgezeten.

Bekijk ook: Vader Jean Lambrecks wil niet dat Dutroux vroeger vrijkomt
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liesbeth D'Joos

    Wie betaalt eigenlijk die 2 idiote advocaten??

  • ANN LIMBOS

    Monsters horen niet vrij rond te lopen.

  • Yelene dekann

    Levenslang is levenslang, die wet Lejeune zou allang afgeschaft moeten worden, wat wil men nog aan belastingsgeld verspillen aan dergelijk sujet,hij is een moordenaar,de nabestaanden van de vermoorde meisjes kregen levenslang waarom medelijden hebben met zo iemand, zijn vrouw en die Lelievre zouden ook nooit vervroegd vrijgekomen mogen worden, maar ja.Men beschermd hier liever een moordenaar dan de gewone burger

  • WILLIAM TAELMAN

    Als je deze man vrijlaat dan doet hij dat opnieuw en zullen er terug slachtoffers vallen

  • Anny Bollens

    Typisch Belgisch, dit zou nooit in Amerika gebeuren! Daar zou hij ter dood veroordeeld worden.