Brusselse raadkamer laat terreurverdachte vrij in onderzoek aanslagen Parijs

EPA
De Brusselse raadkamer heeft vandaag Zakaria J. (29) vrijgelaten onder strikte voorwaarden, een van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Dat maakt het federaal parket bekend. Het tekent geen beroep aan tegen de beslissing.

Zakaria J. werd opgepakt op 20 januari bij een huiszoeking in de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek. Hij werd in verdenking gesteld voor terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Zakaria J. zou tot de kennissenkring behoren van Abdelhamid Abaaoud, maar het is onduidelijk wat hem precies ten laste wordt gelegd en wat zijn precieze rol zou zijn geweest bij de aanslagen. Nu wordt hij dus vrijgelaten, zij het onder strikte voorwaarden.

Voor de Brusselse raadkamer moesten vandaag ook Abid Aberkan (35), Ossama Krayem (23), Ali Oulkadi (31) en Abdoullah Courkzine (30) verschijnen, alle vier in verdenking gesteld in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november in Parijs. Hun zaak werd op vraag van hun advocaten uitgesteld tot 9 juni.