Brusselse PS sluit samenwerking met N-VA uit: “Vorm van cynisme is onaanvaardbaar”

BELGA
“De PS in Brussel zal nooit samenwerken met de N-VA”. Dat verklaarde de Brusselse minister-president Rudi Vervoort gisterenavond op de algemene militantenvergadering in Brussel. 

Op de vergadering kwamen honderden leden bijeen om de verkiezingen van mei volgend jaar voor te bereiden. Naast Vervoort namen ook Brussels burgemeester Philippe Close en PS-fractieleider Ahmed Laaouej het woord. Laurette Onkelinx zat op de eerste rij.

Vervoort verwees naar het huidige politieke debat om zijn afkeer van N-VA kracht bij te zetten. "De vorm van cynisme waardoor de mens in de geest van sommigen een variabele wordt, is compleet onaanvaardbaar (...) Voor de PS staat het principe van solidariteit centraal."

De recente verkiezingsuitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen doet de partij ook dromen van een progressief project.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Bavré

  Dat de traditionele partijen daar eens acte van nemen. Dat is het gevolg van de schaapachtige houding van de traditionele partijen in het verleden. Toegevingen doen zonder voorwaarden, veel geld geven om allerlei drogredenen zonder voorwaarden. Het moet eens gedaan dat de Vlamingen de melkkoe zijn voor de Franstaligen en daar stank voor dank krijgen.

 • Guido Blok

  Ze snappen het noch niet, dat er eendag komt dat de vlaming dit niet blijft pikken. Nva vertegenwoordigd wel een derde van die vlamingen he

 • Chantal Van Herck

  Een Brussels minister president? Hoeveel soort regeringen telt Belgie wel niet? Onmogelijk om een efficient beleid te hebben in Belgie als iedereen met iedereen moet rekening houden.

 • Freddy Van Hulst

  altijd wel grappig "links", altijd maar spreken over inclusie, verbinding, bruggen bouwen enz enz maar als 't op politiek aankomt, willen ze iedereen uitsluiten; ach ja, links en verdraagzaamheid; tja, HUN verdraagzaamheid

 • Dirk Thyssen

  Solidariteit met het geld van anderen is niet moeilijk ( lees Vlaanderen )