Brusselse procureur: "We zijn goed bezig in Brussel"

Jean-Marc Meilleur
BELGA Jean-Marc Meilleur
De Brusselse procureur Jean-Marc Meilleur is het niet eens met het negatieve beeld van Brussel dat is ontstaan na twee dagen van zware rellen. "We zijn goed bezig", zegt Meilleur in een interview met Het Nieuwsblad.

"De criminaliteit daalt jaar na jaar. En er zijn in onze hoofdstad niet meer rellen dan in andere grote steden", aldus de procureur. De procureur gaat zo lijnrecht in tegen de kritiek van de Brusselse agenten op straat. Voor hen is de laksheid van het gerecht de grootste oorzaak van de straffeloosheid die Brussel in haar greep heeft. 

Meilleur begrijpt de frustraties, maar spreekt tegen dat het gerecht niet streng zou optreden. "Laat het duidelijk zijn. Van straffeloosheid is geen sprake".
238 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eddy Daems

  Ik betwijfel wel of die man goed ziet, ik denk dat die zwarte conactlenzen draagt. Inderdaad echt iemand van het gerecht, ontkennen zoals zijn patienten.

 • Dirk De Sutter

  Ja de linkadoors zijn goed bezig hun zakken aan ' tvullen.

 • dirk driessens

  Ja om de 200m staan er soldaten in Brussel ! En dan nog zeggen we zijn goed bezig man man die is krankzinnig mijn ouders en voorouders hebben toch andere tijden mee gemaakt moesten onze grootouders hier voor vechten in de oorlog voor al die zever en criminelen die jullie alle dagen in ons strot stampen we zullen wel zien in het stem hokje wie goed bezig is !!

 • eric debanne

  Die man heeft ze toch niet allemaal op een rijtje in zijn bovenkamer Schandalig zo een uitspraak !

 • tom goris

  Kleine correctie...criminaliteit is niet gedaald. De aanhoudingen zijn gedaald. In die mensen hun logica betekend dat het zelfde.