Brusselse politieman moet opmerkelijke ‘Punisher’-badge verwijderen

Facebook
Een politieman van de zone Brussel West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Sint-Jans-Molenbeek) die een ‘Punisher’-badge op zijn uniform droeg, is verplicht geworden die te verwijderen. Dat meldt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone.

De Sudpresse-kranten hadden zaterdag melding gemaakt van de politieman, die op de wekelijkse markt in Sint-Jans-Molenbeek gefotografeerd was met twee badges op zijn kogelwerende vest, waarvan één een badge was met het ‘Punisher’-embleem in de Belgische driekleur.

Punisher is een fictieve antiheld uit de strips van Marvel Comics, een "vigilante" die moord, ontvoering, geweldpleging, marteling en afpersing gebruikt om (oorlogs)misdadigers, drugsdealers, terroristen, etcetera uit de weg te ruimen. Hij wordt gedreven door de dood van zijn familieleden, die gedood werden door rondvliegende kogels afkomstig van een maffia shoot-out.

De betrokken agent werd gisteren verhoord door de interne controledienst van de zone Brussel Westen kreeg daar te horen dat bij de badge moest verwijderen.  De badge strookt niet met zijn professionele missie, klinkt het.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Geen badges op uniform, zo hoort het. Anders zou je evengoed Mickey Mouse,Justin Bieber of een andere pipo op je vest kunnen hangen.

 • Konstantinos Daskalopoulos

  LOL! Als ik zijn leidinggevende was: "DUDE, WHAT THE HELL???"

 • Chris Van Leuven

  In plaats daarvan moet hij nu een badge met een wit bloemetje dragen...

 • Guy Van Gorp

  Negen jaar geleden voor mijn pensioen bij de politie in Antwerpen mocht een tatoo ook niet zichtbaar zijn.

 • Conny Van den Bosch

  Een stil teken van protest van iemand die zijn job degelijk wil doen maar elke dag opnieuw moet vaststellen dat het vechten is tegen de bierkaai, of eerder een muur vol pampers.