Brusselse politie treft twee inbrekers aan in keukenkast van brasserie

Illustratiebeeld.
Photonews Illustratiebeeld.
De politie heeft in de nacht van gisteren op vandaag twee mannen opgepakt die hadden ingebroken in een brasserie in Brussel en zich in een keukenkast verstopt hadden. De twee, die al gekend waren voor gelijkaardige feiten, werden ter beschikking gesteld van het gerecht, meldt het Brusselse parket vandaag.

De twee broers, van wie er één sinds enkele weken stage deed in de brasserie, hadden in de nacht van gisteren op vandaag de deur van het etablissement geforceerd en met een hamer en een bijl een kluis open gekregen. Daarin troffen ze verschillende zakken met munten aan. Ze werden uiteindelijk op heterdaad betrapt door de politie nadat ze zich - samen met de zakken vol geld - verstopt hadden in een kast in de keuken. 

De mannen weigerden aanvankelijk hun schuilplaats te verlaten, en stelden zich agressief op tegenover de politie. Ze verkochten de agenten verschillende trappen, en verwondden een politiehond. Uiteindelijk konden de twee toch gevat worden. 

De mannen werden vandaag ter beschikking gesteld van de gerechtelijke autoriteiten. Er werd eveneens een proces-verbaal opgemaakt voor dierenmishandeling. De politiehond zal onderzocht worden door een dierenarts. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans Peeters

  Als ze bekend zijn bij het gerecht waarom sluit men ze dan niet op.

 • frank triolet

  Politie weer slagen gekregen. Hihi. Kunnen ze nu echt niet terug slaan

 • Els Vervoort

  Wel, als Weyts de mensen wil opsluiten die dieren mishandelen, dan geraken de boeven in dit geval ook nog eens achter de tralies. Wie weet. Duimen.

 • alois philipsen

  Ja en dan, vooraleer de politie klaar is met het verslag zijn deze twee reeds op vrije voeten

 • Els Vervoort

  Wel, als Weyts de mensen wil opsluiten die dieren mishandelen, dan geraken de boeven in dit geval ook nog eens achter de tralies. Wie weet. Duimen.