Brusselse politie sluit twee juwelierszaken op verdenking van heling

De Brusselse politie heeft twee juwelierszaken op de Emile Bockstaellaan en de Marie-Christinestraat gesloten waar er vermoedelijk gestolen juwelen gekocht en verkocht worden. De twee zaken bleken met helemaal niets in orde en als klap op de vuurpijl kwamen tijdens de politiecontrole drie jongeren juwelen aanbieden die ze zogenaamd gevonden hadden. Tegen de twee juweliers en de drie jongeren is proces-verbaal opgesteld.

De politiecontrole kwam er in het kader van het onderzoek naar verschillende gewelddadige gauwdiefstallen van juwelen. Daarbij hadden de daders het voornamelijk gemunt op bejaarden, wiens halskettingen ze op hardhandige wijze wegrukten.
 
Om de praktijk een halt toe te roepen, besloot de politie zich niet alleen op de dieven zelf te richten, maar ook op de vermoedelijke helers. Daarom werd dinsdag binnengevallen bij de twee juweliers op de Bockstaellaan en de Marie-Christinestraat. Aan de actie nam niet alleen de politie deel, maar ook inspecteurs van de FOD Financiën en de FOD Economie. De twee juwelierszaken werden gesloten en verzegeld. Hun hele inboedel werd in beslag genomen.