Brusselse politie belaagd door 50-tal sans-papiers

Archiefbeeld van de Brusselse politie.
Baert Marc Archiefbeeld van de Brusselse politie.
De Brusselse politie stond deze namiddag alweer in het oog van de storm. Drie agenten werden in de Zandstraat belaagd door een vijftigtal personen en moesten zelfs pepperspray gebruiken om zich te bevrijden uit hun benarde situatie.

De politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene had deze namiddag een oproep binnengekregen over ‘verdachte handelingen’ in de Zandstraat. Daar zou het slot van een pand opengebroken geweest zijn. “Een speciale interventieploeg bestaande uit drie agenten is ter plekke gegaan”, legt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere uit. 

“Toen de ploeg op het adres aankwam werden ze echter meteen omsingeld en belaagd door een vijftigtal mensen. Op een gegeven moment moesten de agenten pepperspray gebruiken om zich een beetje te kunnen verplaatsen. Er was intussen uiteraard ook al bijstand gevraagd. Maar uiteindelijk werd duidelijk dat het ging om een misverstand." 

"Er zijn namelijk onderhandelingen bezig tussen de stad, de eigenaar en de sans-papiers die momenteel nog in het Astrid Hotel zitten, maar daar weg moeten. Met het oog op een verhuis naar dat pand in de Zavelstraat, dus. Wij waren daarvan niet op de hoogte. Onze mensen hebben dan ook zonder verder gevolg de locatie verlaten.”

Een aantal van de sans-papiers raakten licht gekwetst door de pepperspray. Een van de agenten raakte tijdens de schermutseling ook gewond aan zijn hand en voet.
59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  De laffe Close probeert de kelk naar Antwerpen te schuiven. In A'pen is er niét geplunderd en werd er kordaat opgetreden, wat een verschil met Brussel.

 • Da Ke

  Altijd problemen met zulke soort, snoeihard optreden en deporteren!!!

 • JOHAN Goossens

  onwettig verblijven ze op belgisch grondgebied, dus .....buiten je moet eens met de bewoners van calais gaan praten,dan zal je anders tegen die gasten kijken niet meer zeveren gewoon doen

 • Daniel Meuleman

  Gooi die toch onmiddellijk zonder pardon het land uit. In wat voor land, bestuurd door lafaards leven wij hier toch.

 • Arthur Houben

  Ja, na de rellen en weer de straffeloosheid op basis van afkomst van de pamperende politiek, dat als een vuurtje rondgaat mag nu elke crimineel de politie aanvallen,ook die hier illegaal verblijven en dus al strafbaar zijn. Hellhole brussel wordt nogmaals bevestigd.