Brusselse N-VA verwerpt PS-voorstel om werklozen die opleiding volgen 400 euro te geven

ANP
De Brusselse N-VA is niet te spreken over het voorstel dat de Brusselse PS lanceert in haar verkiezingsprogramma om elke werkzoekende die een opleiding volgt om zo een job te vinden, een extra maandinkomen van 400 euro te geven. "Wederom een slecht voorstel van de PS. Dit voorstel zal leiden tot een structurele werkloosheidsval en uitkeringsafhankelijkheid in Brussel", vinden de N-VA-lijsttrekkers Elias Kartout (Kamer) en Cieltje Van Achter (Brussels Parlement).

"Als werkzoekenden evenveel kunnen verdienen door werkloos te blijven en een opleiding te volgen, waarom zouden ze dan nog een job zoeken en één van de vele openstaande knelpuntvacatures in Brussel of in de Vlaamse rand aanvaarden?", vragen ze zich af.

Van Achter pleit ervoor om in Brussel een "aanklampend activeringsbeleid" te voeren zoals dat in Vlaanderen gebeurt, met een focus op het volgen van beroepsopleidingen, "maar dan zonder de PS-recepten die Vlaanderen al lang heeft afgevoerd omdat ze niet werken".

Sociaaleconomische hervormingen

De Zweedse coalitie heeft volgens de N-VA dankzij haar inspanningen een sociaaleconomisch herstelbeleid gevoerd dat de werkloosheid in het hele land, en dus ook in Brussel, heeft doen afnemen. Maar de sociaaleconomische hervormingen moeten doorgezet worden opdat de economie blijft aantrekken en het aantal jobs in de privésector verder aangroeit. 

“De PS kondigde echter de 'reconquista' aan en verklaarde dat ze alle sociaaleconomische hervormingen van de federale regering wil terugdraaien. Met dit voorstel om werkzoekenden in opleiding meer geld te geven, maakt de PS duidelijk dat ze de partij van de achteruitgang is. De recepten van de PS hebben Brussel jarenlang verarmd, dat moet eindelijk stoppen", besluit Elias Kartout.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc van calster

    het is juist wel een goed idee zogezegd veel vacaturen,maar als er vraag is naar ingenieurs, itc ers,verplegers,onderwijzers,loodgieters,,enz. Als deze geschoolde mensen niet tussen die werklozen zit, blijven deze vacaturen open.En dan zegen, ze geraken niet ingevuld.Denk toch eens na, dit moest 2,3 jaar geleden opgelost hebben.DOOR SCHOLING

  • Saadia Sellak

    Er zal geheid misbruik gemaakt worden van dit voorstel als het in werking treedt.

  • Gino Denil

    De werkloosheid is vooral afgenomen door de vergrijzing. Niet door het beleid van de Vlaamse regering. Want daarvoor is de economische groei te weinig. Aan het staartje binnen Europa.