Brusselse federale politie krijgt tien defibrillators

De federale politie van Brussel heeft vandaag 10 defibrillators ontvangen die bestemd zijn voor de interventiewagens. Een vijftigtal agenten van het interventiekorps werden al opgeleid om de toestellen te gebruiken. Op termijn hopen de autoriteiten nog meer toestellen in Brussel beschikbaar te maken.
 
Opleiding
De volgende stap in het project is om alle agenten van het interventiekorps en van de spoorwegpolitie een opleiding te geven in het gebruik van de toestellen. Tussen de 200 en 300 toestellen zullen geplaatst worden in de interventiewagens.
 
"Het noodnummer 112 moet nog op de hoogte gebracht worden van de aanwezigheid van de apparaten in politiewagens", aldus professor Pierre Mols van de spoeddienst van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter in Brussel.
 
Duur
Volgens Mols zouden defibrillators op verschillende openbare plaatsen geïnstalleerd moeten worden, zoals dat momenteel het geval is in het station Brussel-Zuid, waar er 2 apparaten ter beschikking staan. "Om dat mogelijk te maken zouden de toestellen goedkoper moeten worden. Momenteel kost een apparaat tussen de 1.200 en 4.000 euro." (belga/eb)