Brusselse en federale politie zetten sprekende drones in om te controleren: “Hou afstand”

De drones zenden een audioboodschap in drie talen uit om iedereen te herinneren aan de noodzakelijke maatregelen van social distancing.
Politie Brussel HOOFDSTAD Elsene De drones zenden een audioboodschap in drie talen uit om iedereen te herinneren aan de noodzakelijke maatregelen van social distancing.
De lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene en de federale politie zullen niet alleen patrouillevoertuigen maar ook drones inzetten om het uitgaans- en samenscholingsverbod te controleren. Dat meldt de Brusselse lokale politie op sociale media, vergezeld van een opvallende video waarin te zien is dat de vliegende bewakers ook spreken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De voertuigen en drones zullen tegelijkertijd met de patrouille een audioboodschap in drie talen uitzenden om iedereen te herinneren aan de noodzakelijke maatregelen van social distancing.

Sinds de nieuwe, strengere maatregelen tegen het coronavirus van kracht zijn gegaan, heeft de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene al 104 processen-verbaal opgesteld tegen mensen die het samenscholingsverbod niet respecteren en handelszaken die denken dat ze nog open mogen zijn, terwijl dat niet zo is.

Volgens de politiewoordvoerster gaat het zowel om processen-verbaal die aan het parket zullen overgemaakt worden als om GAS-boetes. Die laatste bedragen 350 euro voor volwassenen en 175 euro voor minderjarigen. 

Photo News11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • emiel wouters

  Ik ging gisteren naar de dokter, neen niet voor corona. gewoon. aan de ingang van het H. Hart in Leuven was een koppel aan het kussen dat het een lieve lust was. Waarschijnlijk om de artsen en verplegend pers uit te lachen. Dan hebben wij het toch goed te zeggen, blijft minstens 1 m van elkaar weg. En zelf die drone zou hier niets aangedaan hebben. Tenzij nieuwsgierig zijn, en hopen dat er nog iets meer van komt. Waar ze dan op kunnen afkicken.

 • joris van vlaenderen

  die drone zal dan toch ver genoeg van mij moeten blijven of ie zal niet lang meer vliegen!

 • Frans Dedokker

  En hoe gaat die boetes uitschrijven? Of krijgen bepaalde bevolkingsgroepen weer geen boetes?

 • Rober Heezemans

  Goede en zinvolle inzet van duur materiaal.

 • Ludo Hermans

  Waar eten politici dagelijks op onze kosten, nu alle sterrenrestaurants gesloten zijn?