Brusselse Els Ampe verblijft aan de kust en krijgt politie over de vloer: “Op doktersbevel moeten uitwijken”

Kandidaat-voorzitter Open Vld Els Ampe (41) maakte in een video op Twitter bekend dat ze sinds weken aan de kust verblijft.
twitter @ElsAmpe Kandidaat-voorzitter Open Vld Els Ampe (41) maakte in een video op Twitter bekend dat ze sinds weken aan de kust verblijft.
Kandidaat-voorzitter voor Open Vld Els Ampe heeft vanmiddag de politie over de vloer gekregen. Dit gebeurde nadat enkele media hadden gemeld dat Ampe niet in woonplaats Laken (Brussel), maar aan de Oostkust verblijft. De Vlaamse volksvertegenwoordiger voor de Kieskring Brussel-Hoofdstad bevestigt in een video dat ze sinds zeven weken - voor de start van de lockdown - aan de kust verblijft. In een bijhorende tweet spreekt ze van een “#politiestaat”.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ampe, wiens roots in Oostende liggen, is zeven weken geleden op doktersbevel met haar man en vier kinderen naar zee getrokken. “Mijn man is een zware hart- en risicopatiënt en is op doktersbevel moeten uitwijken”, maakt de voormalige Brussels schepen van Mobiliteit duidelijk in een persbericht. “Ik steun hem. Ik blijf ook bij mijn familie. Wij zijn na de lockdown niet teruggekeerd naar Brussel. Wij verblijven in ons kot. Nu heb ik hier de politie op bezoek gekregen en dat verplicht mij om mijn privacy prijs te geven. Ik blijf mijn familie steunen. Mijn familie komt op de eerste plaats.”

In de video vraagt Ampe (41) om de privacy van haar familie te respecteren. Ampe concentreert zich naar eigen zeggen verder op de voorzittersverkiezingen van Open Vld op 18 mei.

Ampe riep premier Sophie Wilmès (MR) begin deze week op te stoppen met de ‘lockdowndictatuur’, tot ergernis van minister van Volksgezondheid Maggie De Block, een partijgenote van Ampe.  Later nam ze ook viroloog Marc van Ranst op de korrel.

Lees ook: Els Ampe (Open Vld) speelt alles of niets, zoals Trump: no such thing as bad publicity (+)
167 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joske Martens

  Zij wil de kapitein worden van de OVLD. Maar verlaat als eerste het zinkend schip.

 • wim Goossens

  Mevrouw Ampe: 7 weken zit u al aan de kust, dan kunnen we ervan uitgaan dat u uw kinderen niet naar school hebt gestuurd en deze ontrokken hebt aan de leerplicht ? De mogelijke gevolgen voor zo'n vergrijp bij een "gewone" burger zijn terugeisen van het kindergeld, strafrechtelijke vervolging ... Voor u anderen de les wil spellen , hou u aan de, door u partij mee goedgekeurde, opgelegde maatregelen, Ik dank u bij voorbaat , een bezorgde "gewone" burger.

 • Dirk Sonck

  De corona regels gelden blijkbaar niet voor Els Ampe.

 • Paul Boutsen

  Sommige kustgemeenten houden een ware heksenjacht op iedereen en alles, alleen boetes tellen, andere kustgemeentes zijn dan ook weer heel wat realistischer en preventief ingesteld. Els heeft gewoon pech dat ze een optrekje heeft die in een stad met een politiechef die politieke ambities heeft en een burgemeester die schrik heeft van de voorzitter verkiezingen in haar partij. Kortom: een politieke afrekening met de politie als instrument van de politiek.

 • Annie Vancauteren

  Extreme standpunten worden niet afgelost door gematigde. Maar worden gevolgd door tegengestelde extreme standpunten. ‘Nietze’ dit is wat we nu gekregen hebben