Brusselse commissaris sleept eigen bazen voor Raad van State

Commissaris Pierre Vandersmissen
Photo News Commissaris Pierre Vandersmissen
Commissaris Pierre Vandersmissen van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene trekt naar de Raad van State nadat hij een benoeming tot korpschef misliep. Dat bericht de Franstalige zender RTBF. Het politiecollege achtte Vandersmissen "niet geschikt" voor de job en dat berokkent hem nu schade, luidt het.

Politiecommissaris Vandersmissen staat bekend als de man die al jaren de betogingen in de hoofdstad in goede banen moet leiden. Bij één daarvan, in mei 2016, werd hij door een betoger bewusteloos geslagen. In het verleden waren er ook al klachten over de gespierde aanpak van Vandersmissen.

In september 2016 besliste het politiecollege, waarin onder meer de burgemeesters van Brussel en van Elsene - Yvan Mayeur en Dominique Dufourny - zetelen, om Michel Goovaerts te benoemen tot korpschef. Zijn benoeming werd nadien bekrachtigd door de minister van Binnenlandse Zaken en sinds begin vorig jaar heeft Goovaerts die functie opgenomen.

Het feit dat Vandersmissen bij die beoordeling als "ongeschikt" werd omschreven, berokkent hem nu schade, vindt hij. De commissaris meent dat dit hem verhindert om te solliciteren voor andere functies binnen en buiten de zone. Een eerste hoorzitting voor de Raad van State is gepland voor 16 februari.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Mignolet

  En groot gelijk had het politiecollege. Bekijk zijn manier van werken en oordeel zelf.

 • Paul Corvair

  Als je in Brussel de puntjes op de I wil zetten val je sowieso in ongenade bij links dat er nog steeds de plak zwaait en het resultaat zien we.

 • Paul Boutsen

  Begrijp die nu nog niet dat iemand die zijn werk doet en de burger beschermd, in Brussel wordt weg gepest! Het beleid waarbij "jongeren", zelfs bij grote ernstige misdaden, moeten gerust gelaten worden moet behouden blijven; enige voorwaarde voor die jongeren: stemgerechtigd zijn!

 • Lieven Cleymans

  Dus niemand kan nog een slechte evaluatie krijgen want deze is dan de facto negatief voor zijn carrière ?