Brusselse campagne tegen homofobie roept op om pinknagels te lakken uit solidariteit

Campagnebeeld #sharethecolor.
RV Campagnebeeld #sharethecolor.
Een gelakte pinknagel, dat is het symbool van de nieuwe sensibiliseringscampagne '#sharethecolor' die vandaag werd voorgesteld door Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V). De campagne strijdt via getuigenissen in filmpjes en op affiches tegen homo- en transfobie.

Diversiteit en respect zijn de sleutelwoorden van de campagne #sharethecolor. De Brusselse bevolking moet blijven gesensibiliseerd worden voor een diverse samenleving waarin taboes en stereotypes doorbroken worden. Tegelijkertijd moeten de getuigenissen steun bieden aan de slachtoffers van elke vorm van discriminatie.

"Het legaal kader is er, maar de aanvaarding van de verschillende seksuele geaardheden in de straten moet er nog komen. De aanval op een homokoppel voor de Beurs is het bewijs dat er nog werk is", stelt staatssecretaris Debaets. "Met een eenvoudig en discreet gebaar kan je nu je engagement tonen in de strijd tegen homofobie." 

Gelakte nagel

De gelakte nagel is de rode draad doorheen de campagne die zal verspreid worden via affiches op een zeventigtal plaatsen, waaronder de metrostations. Op de sociale media zullen de tien getuigenissen die ook op de affiches te zien zijn verspreid worden in een filmpje.

Een van die personen is Rachel. Zij is een Engelse afro-feministische militante en biseksueel. "De zichtbaarheid van mensen van kleur bestaat amper in de LGBTQI-gemeenschap. We praten vooral over witte homoseksuele mannen. Voor mij heeft 'share the color' daarom een dubbele betekenis", vertelt Rachel. 

Campagnebeeld #sharethecolor.
RV Campagnebeeld #sharethecolor.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  Men moet dit men moet dat, nog geen enkele campagne gezien dat homo's, lesbiennes enz. respect moeten hebben voor de rest.

 • Dorine Du Gand

  Mijn zoon is homo, en die doet gewoon. Zijn vriend heeft wel meer vrouwelijke trekjes en maniertjes maar niet overdreven en gaan zeker niet uitlokken. Roze nagels gaat niets veranderen aan homohaat. Dat ze eens normaal doen ,dat zal meer impact hebben.

 • Gerard Braeckmans

  Ja, allen doen. De BV's op kop.

 • Giwdul Reobv

  Het is met de homo's juist als met de aanhanger van de een of andere leer. Ik heb met niemand problemen maar kom er mij ook niet meer lastig vallen. In je privé leef je voor mijn part met je paard maar val er andere mensen niet mee lastig. Geloof voor mijn part dat er een opperwezen in je koffiepot huist maar laat mij erover gerust. Gedraag je in het openbaar normaal en neutraal en laat iedereen gerust en je zal zelf gerust gelaten worden.

 • Lutgard Crombez

  Heb niks tegen homo's enzo maar waarom moeten die altijd zoveel aandacht krijgen? Doe gewoon zoals alle andere mensen aub....