Brusselse buitenring vrijgemaakt, nog ruim half uur vertraging

Vlaams Verkeerscentrum, Twitter Jeunen Maarten
De Brusselse buitenring is sinds 16.45 uur weer volledig vrijgemaakt, nadat er eerder op de dag door een aanrijding brandstof op de rijbaan was terechtgekomen. Automobilisten moeten wel nog rekenen op ruim een half uur extra reistijd.

"De rijbaan is weer volledig vrij, maar de opgebouwde hinder slepen we nog mee", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer is nog vertraagd tussen het Leonardkruispunt en Machelen, en ook op de E40 vanuit Luik moeten bestuurders rekenen op vertragingen.

Rond 13.45 uur gebeurde een aanrijding tussen een wagen en een vrachtwagen ter hoogte van Zaventem. Daarbij was er enkel materiële schade, maar de brandstoftank van de vrachtwagen werd wel geraakt, waardoor een grote hoeveelheid brandstof op het wegdek terechtkwam. De afhandeling nam veel tijd in beslag.

Twee rijstroken waren versperd, net als de oprit van de R22. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • franky van steenberghe

  Johan ben vandaag 13 uur op de baan geweest en heb maar liefst 7 ongevallen gezien met enkel auto's maar dat komt niet in de krant he was enkel blikschade en een klein beetje file

 • Johan De Clercq

  Tiens, ... met een camion. ....!!!

 • Charel Jansens

  Het zal aan Delijn liggen die onvoorziene files .......haha.

 • Charel Jansens

  Het zal aan Delijn liggen zeker ?

 • Thierry Vansweevelt

  Ben wel blij in een land te leven waar dit direct wordt opgekuist. We mogen niet klagen. Ok er wordt veel gesjoemeld in de hogere legionen maar er wordt ook veel gedaan. Met brandstof knoeien op een hete dag is een serieuze opoffering. Dank aan de brandweer!