Brusselse arbeidshof schort zittingen op bij gebrek aan werkingsmiddelen

Minister van Justitie Koen Geens.
Photo News Minister van Justitie Koen Geens.
Het Brusselse arbeidshof ziet zich genoodzaakt een deel van zijn zittingen op te schorten bij gebrek aan werkingsmiddelen. Dat meldt het hof in een persmededeling. 

Het gaat om 17 zittingen van de 8ste en 10de kamer. Die kamers behandelen Franstalige dossiers van sociale zekerheid van werknemers en zelfstandigen.

"Deze beslissing werd pas genomen nadat het hof alle beschikbare middelen had uitgeput om deze noodmaatregel te vermijden", klinkt het. "Alle brieven aan de minister van Justitie over de ontoereikende middelen, het gebrek aan magistraten en de te hoge werklast bleven zonder antwoord."
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Lois

  Was het niet NVA die aan ons twee jaar vroeg om door de zure appel te bijten om dan alles anders te kunnen doen? Wel we zijn 4 jaar verder en de verandering is er maar dan op alle vlakken in negatieve zin.Langer werken voor minder pensioen,alles duurder gemaakt,gat in begroting en 50 miljard meer schulden. De kracht van verandering

 • wim CLAES

  eigenaardig, net of de problemen er niet waren voor geens.ze zijn er al jaren, maar we moeten er effe op wijzen voor de verkiezingen. en dan maar scheiding der machten roepen...

 • Didi De Gentenaar

  Justitie onder de leiding van Minister Geens wat een suc6

 • Walter De Meulenaer

  Zolang Europa zijn lidstaten blijft leegzuigen zullen er voor niets nog de nodige middelen zijn!

 • Jan Peeters

  Het gaat weer fantastisch in belgie