Brusselse agent verplicht vrouw om dronken te rijden

belga
Een agent in Brussel is zijn boekje ver te buiten gegaan. Hij liet een jonge vrouw verplicht achter het stuur plaatsnemen terwijl ze duidelijk dronken was.

De 21-jarige vrouw verliet om 3 uur 's nachts een Brusselse discotheek in beschonken toestand en wandelde naar haar wagen om een paar spullen uit de koffer te halen toen de agent haar opmerkte. Ze wou een taxi bellen, maar werd door de agent aangemaand om haar auto te verplaatsen. "Deed ze dat niet, dan zou hij een takeldienst bellen en zou er een fikse boete volgen", zegt advocaat Christophe Redko.

Op het moment dat de vrouw de sleutels in het contact stak, haalde de agent een alcoholtest boven en liet haar blazen. Het rijbewijs van de vrouw werd onmiddellijk ingetrokken en ze moest voor de politierechter verschijnen. Die legde haar een boete van 1.800 euro en drie maanden rijverbod op, maar de vrouw vocht dat vonnis aan en kreeg vorige vrijdag gelijk van de rechter. De rechtbank oordeelde dat de agent zijn macht misbruikt heeft.
62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny verbeeck

  Wel , wel , . Drinken en rijden mag niet. Weyts , waar is je verantwoordelijkheid? Wat deze politie man betreft?

 • PATRICK VAN BOGAERT

  Schandalig wat die politieagent gedaan heeft.

 • rudy poelmans

  Dit zijn mensen die wij betalen met belastinggeld?

 • René Lippeveld

  Weet u wat een groot gemis is in vrijwel alle scholen ? Het vak deontologie of plichtenleer. Ik deed regentaat en snapte toen al niet dat dit niet op het programma stond. Bij de bevoegde personen kennelijk ook niet, of anders doen ze alsof hun neus bloedt. De overheid zelf houdt ook niet van deontologie, waarom zou ze ook ? Ik geloof dit meisje en doe mijn hoed af voor de tweede rechter.

 • Eric Vaeske

  Grote twijfels bij dit verhaal